След проведено открито съдебно заседание състав на Апелативен съд -

...
След проведено открито съдебно заседание състав на Апелативен съд -
Коментари Харесай

И апелативните магистрати не пуснаха от ареста Гарабед Веринян

След извършено намерено правосъдно съвещание състав на Апелативен съд - Велико Търново удостовери определение на Окръжен съд - Русе, потвърждаващо определение на същия съд от 20 януари т.г. с което във връзка с обвинения Гарабед Веринян (роден1972 г.) е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Веринян е бил притеглен в качеството на обвинен на 18 януари т.г., като Окръжна прокуратура – Русе му е повдигнала три обвинявания: похищение с користна цел, като действието е осъществено от повече от едно лице; обир, в съучастничество с още едно лице, като е отнета сумата от 65 000 лв. от владението на собственичката и ликвидиране, осъществено в качеството на помощник, като е подкрепено друго лице да умъртви другиго – Еранухи Пехливанян от Русе, като убийството е осъществено за да се прикрият други закононарушения – похищение и обир.

Обвиняемият е изискал по реда на член 65 алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс посредством своя акредитиран бранител изменение на взетата му с определение на ОС-Русе по ЧНД 67/2022 година мярка „ задържане под стража “ в по-лека такава. Със свое определение от 7 юни, ОС-Русе е отхвърлил това искане и е удостоверил досегашната му мярка за неотклонение. Обвиняемият е обжалвал това определение пред Апелативен съд – Велико Търново.

Съставът на Апелативен съд - Велико Търново намира жалбата за неоснователна. Въззивният съд приема като верен извода на ОС-Русе, че от събраните по делото доказателства по несъмненен метод се открива съществуването на всички планувани в член 63 алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс предпоставки, както по повод съществуването на обосновано съмнение за авторството на действията, по този начин и за действителната заплаха да се укрие и/или извърши закононарушение. Не се споделят доводите на отбраната във връзка с продължителността на задържането и изказванието за съществуване на прекаленост – срокът на задържането е в границите на рационалното, към 5 месеца, а изменението и в по-лека такава не би постигнало задачите на член 57 от Наказателно-процесуален кодекс.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР