След проведени дискусии и срещи с всички парламентарни групи се

...
След проведени дискусии и срещи с всички парламентарни групи се
Коментари Харесай

Андрей Гюров влиза в битката за шеф на БНБ, очаква подкрепата на БСП и ДБ

" След извършени полемики и срещи с всички парламентарни групи се съгласих моята номинация за началник на Българска народна банка да бъде издигната от името на " Продължаваме промяната ". Очаквам поддръжката на Българска социалистическа партия и " Демократична България " и да влезем в една същинска аргументирана полемика за бъдещето на националната банка ". Това разгласи в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Продължаваме промяната Андрей Гюров .

Той добави, че е уверен в качествата и опита си да преведе Българската национална банка през сложните мигове.

" В момента се намираме в един извънредно значим миг, в който предстоят да се вземат сложни решения за бъдещето на финансовата система на страната с години напред. Очакваме приемане на България в Еврозоната и чакаме повече бистрота в ръководството на банката. Категорично не би трябвало да се повтарят историите с КТБ, ББР и други сходни скандални случаи ", разгласи още претендентът за нов гуверньор " , сподели Андрей Гюров.

Гюров увери, че на този стадий няма земетресения в обединението : " Нека народните представители да преценяват кой от двамата претенденти е по-добър за този пост ", като по този начин хвърли ръкавицата към другия претендент за началник на банката Любомир Каримански.

Припомняме, че по-рано през днешния ден обединението на процедура още веднъж се разцепи, откакто не съумя да излезе с единна номинация за нов гуверньор на Българската национална банка. Съуправляващата партия Има Такъв Народ настоя и независимо излъчи точно Любомир Каримански за началник на банката, а съгласно медийни спекулации той към този момент е договорил поддръжка за себе си от опозиционните партии.
 Има Такъв Народ бранят до дъно Каримански за началник на Българска народна банка, Политическа партия спрягат Гюров
Има Такъв Народ бранят до дъно Каримански за началник на Българска народна банка, Политическа партия спрягат Гюров

Все още не е ясно дали ръководещата коалиция ще издигне обща кандидатура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР