След проведени дискусии и срещи с различните парламентарни групи се

...
След проведени дискусии и срещи с различните парламентарни групи се
Коментари Харесай

Андрей Гюров се кандидатира за управител на БНБ

След извършени полемики и срещи с другите парламентарни групи се съгласих моята номинация да бъде издигната от " Продължаваме промяната " за шеф на Българска народна банка. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Андрей Гюров.

" Очаквам да получа поддръжката на Българска социалистическа партия и Демократична България и да влезнем в една същинска аргументирана полемика за бъдещето на Народната банка ", сподели още той.

" Мисля, че сега се намираме в един доста значим миг, в който предстоят решения, които ще дефинират бъдещето на българската финансова система за години наред. Очакваме приемане на България в еврозоната, чакаме в действителност същинска смяна в посока повече бистрота и отчетност в българската финансова система, тъй че обстановки, които видяхме в предишното с банкрута на КТБ, с ББР, с тегленето на милиони левове в чували да не бъдат вероятни в една съвременна европейска страна. На този стадий, това, от което имаме потребност е шефът на Българска народна банка да показва експертност, честност и поредност в дейностите и мисля, че имам опита да преведа Българска народна банка през тези сериозни времена ", сподели още той.

Днес в 18.00 часа изтича срокът за оповестяване на номинации на обособените парламентарни групи за шеф на Българска народна банка.

Кандидатите за поста стават двама - Андрей Гюров и Любомир Каримански от Има Такъв Народ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР