След проведената дарителска кампания Мария Иванова от Димитровград получи нова

...
След проведената дарителска кампания Мария Иванова от Димитровград получи нова
Коментари Харесай

Мария получи мечтаната инвалидна количка

След извършената дарителска акция Мария Иванова от Димитровград получи нова електрическа инвалидна количка. Както към този момент писахме, 29-годишната жена страда от присъщ синдром. Тя е прикована от 2 година От толкоз време Иванова не е напускала дома си.

Количката бе доставена с помощта на положителните хора, които се включиха в акцията - десетки от града и страната. Със подпомагане на омбудсмана на България Мая Манолова помощното средство към този момент е доставено.

Манолова посети персонално през днешния ден Мария, с цел да се увери дали има всичко належащо. " Много значимо е да можеш да излизаш, да си измежду хора, да имаш среда. А идната крачка е да посещаваш Дневния център за възрастни хора с увреждания в града. Там ще можеш да ползваш разнообразни обществени услуги ", разяснява Мая Манолова.

Количката коства 3300 лева Тя е доставена от софийската компания " Медидом ” АД, която е поела и 800 лева от цената като подаяние към димитровградчанката. Останалите 2501, 54 лева са от дарителската акция.

" Всички ни върнахте вярата в положителното ”, споделиха Мария и майка Иванка. Младата жена добави, че най-голямата цел е да си откри работа, с цел да се усеща потребна и да оказва помощ на майка си.

Дарителските кутии останаха до през вчерашния ден. Средствата от тях отиват за монтиране на падащи рампи във входа и за възстановяване на средата, в която живее Мария. Организаторите на акцията ще отчетат през днешния ден всички средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР