След проведена открита процедура „Атрикор“ ЕООД е определен за концесионер

...
След проведена открита процедура „Атрикор“ ЕООД е определен за концесионер
Коментари Харесай

Чадър и два шезлонга ще струват до 30 лева на Лозенец и Шкорпиловци

След извършена открита процедура „ Атрикор “ ЕООД е избран за концесионер на морския плаж „ Лозенец “ в община Царево, а „ Съмъртийм “ ЕООД – за концесионер на морския плаж „ Шкорпиловци - централен “. Това взеха решение от Министерски съвет на днешното си съвещание.

„ Атрикор “ ЕООД се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж . Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане в размер на 7,50 на 100 без Данък добавена стойност. Размерът на годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 145 059,25 лева без Данък добавена стойност. Предложението за вложения за възстановяване на обектите на инфраструктурата на морския плаж за периода на концесията е в размер на 279 492 лева с Данък добавена стойност.

„ Съмъртийм “ ЕООД се задължава за целия период на контракта за концесия от 20 година да дава цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с Данък добавена стойност и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж . Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 4,50 на 100 без Данък добавена стойност. Годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 25 409,44 лева без Данък добавена стойност. Предложението за вложения, свързани с запазване на дюните на морския плаж е в размер на 140 568 лева с Данък добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР