След провалил се завой към здравословното хранене Campbell се надяват

...
След провалил се завой към здравословното хранене Campbell се надяват
Коментари Харесай

Campbell Soup продава международния си бизнес поради финансови проблеми

След провалил се завой към здравословното хранене Campbell се надяват да наблегнат на остарялата си ниша - консервираните храни

Още по тематиката
Мениджърът на Pepsi Индра Нуйи се отдръпва след 12 години ръководство

На поста основен изпълнителен шеф ще я наследи ветеранът Рамон Лагуарта
7 авг 2018
Потребителят Millennial

Поколението сред 1980 и 2000 година е напът да промени живота във всички негови аспекти – обществен, стопански и политически
27 апр 2018
В името на здравето

Ръстът в търсенето на качествена храна в Европа отваря вратата пред нови благоприятни условия за бизнес
2 сеп 2017 След няколко месеца инспекция на активите Campbell Soup ще се раздели с интернационалния си бизнес и този за пресни храни, само че към момента няма да разгласи цялата компания за продажба, както желаят някои вложители. Това се случва вследствие на систематични загуби на остарялата компания заради неприятна акомодация към модерния пазар.

Старите консервирани храни и новите консуматори

149-годишната Campbell Soup е една от най-старите компании в хранителния бранш в Съединени американски щати и в света. Компанията радикално трансформира образа на хранителната промишленост с изобретението на кондензираната чорба. През последните 100 години Campbell Soup заемат значима ниша на пазара със супите си в консерви и други полуготови храни.

Младите консуматори обаче избират по-пресни артикули и заобикалят полуфабрикатите, които бяха силата на компанията в предишното. В опит да догони пазара някогашният изпълнителен шеф на компанията, Дениз Морисън, се опита да направи завой към пресните и здравословни храни през 2015 година Тази тактика обаче се провали и Морисън подаде оставка през май 2018 година Цената на акциите на компанията се е намалила с една трета през последните две години.

Ще оцелее ли компанията?

След оставката на Морисън Campbell Soup предприе цялостна инспекция и оценка на интервенциите на компанията, с която да бъде решено бъдещето на остарялата компания. На 9 август авторитетният вложител деятел Дан Льоб разгласи, че е придобил 5.65% в Campbell. Инвеститори като Льоб получават обилни дялове в дадена компания, с цел да могат по-късно да оказват напън тези компании да подхващат промени и преструктуриране, които вложителят деятел счита за нужни. Льоб притисна борда на шефовете на Campbell да продадат компанията като само решение на повишените финансови проблеми.

Отчаяни ограничения

С приключването на инспекцията през предходната седмица Campbell Soup въпреки всичко взеха решение да не продават към момента цялата компания, само че се отхвърлиха от активите си в Campbell International и Campbell Fresh, интернационалния бизнес и провалилия се бранд за пресни и здравословни храни. Заедно двете поделения имат доходи 2.1 милиарда $ годишно, което се равнява на една четвърт от приходите на цялата Campbell. Бордът въпреки всичко оставя опцията за цялостна продажба отворена за в бъдеще.

От борда на шефовете оповестиха, че са се свързали с Goldman Sachs Inc и Centerview Partners, с цел да уредят продажбата на двете поделения на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР