След протест на прокуратурата, Софийският апелативен съд (САС) отмени определението

...
След протест на прокуратурата, Софийският апелативен съд (САС) отмени определението
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест извършител наубийство на бивш полицейски служител в столицата

След митинг на прокуратурата, Софийският апелативен съд (САС) анулира определението на първоинстанционния съд за изменение на мярка за неотклонение от „ домакински арест “ в „ гаранция в пари “ по отношение на Б.Т., упрекнат за съзнателно ликвидиране.

Действията по следствие на тежкото закононарушение са почнали на 25.03.2022 година Тогава е било открито, че убитият в столичния квартал „ Лозенец ” е Л.И., някогашен чиновник в отдел „ Криминална полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи.

В резултат на осъществената процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи, взаимно със Софийската градска прокуратура, са били арестувани и привлечени в качеството на обвинени две лица – К.И. и Б.Т. По искане на държавното обвиняване по отношение на тях са били взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Впоследствие по жалбата на отбраната на обвинения Б.Т. мярката му за неотклонение е била променена от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “, а през м. декември 2022 година – в „ гаранция в пари “ в размер на 5 000 лв..

След произнасянето на Софийския апелативен съд по митинга на Софийската градска прокуратура понастоящем обвиненият Б.Т. остава с мярка за неотклонение „ домакински арест “.

По досъдебното произвеждане е открито, че причинителят на убийството е обвиненият К.И. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене на жертвата Л.И. и ежедневните му привички. Освен това съставил проект за метода на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие. Неговият съизвършител – обвиненият Б.Т., посочил и разяснил на К.И. по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

Разследването по делото продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР