След протест на привържениците си, Левски реши, че няма да

...
След протест на привържениците си, Левски реши, че няма да
Коментари Харесай

Феновете победиха: Левски отменя мачовете с руски отбори заради войната

След митинг на последователите си, " Левски " реши, че няма да играе контролни мачове с тимове от Русия по време на подготовката си за новия футболен полусезон. Това е последната дума на управлението на клуба, оповестиха публично оттова. А посланието приключва с думите: " Левски е обединен ".

Тимът имаше планувани другарски срещи със “Спартак ” (Москва) и “Урал ” по време на подготвителния си лагер в Дубай през януари. Феновете на " Левски " обаче заеха ясна позиция против провеждането на мачовете с съветски тимове поради войната, която Москва и режимът в Кремъл водят към този момент близо година в Украйна.

От Националния клуб на последователите на " Левски " проведоха предходната седмица и протестна проява пред стадиона на отбора " Виваком Арена - Георги Аспарухов ". " Не легитимирайте путинския тероризъм ", " BOYCOTT TERRORUSSIA " и " Контроли с окупарторските тимове? Левски значи независимост, а не робия! " гласяха транспарантите на почитателите.

" Левски " постоянно е бил тим, който се свързва по някакъв метод с митинга, със свободата, с демократичните полезности. За мен това, което ще се случи, само че дай Боже да не се случи, е посягане против наследството на клуба, " сподели тогава пред bTV Васил Колев, създател на концерн " Синя България ".

Сега от управлението на клуба споделят, че решението за плануваните контролни срещи е било взето " с оглед обезпечаване на допустимо най-пълноценна подготовка на представителния тим ". " Най-важното за нас обаче остава единството сред клуб и последователи.
“Левски ” е обединен! ", заявява мениджмънтът на отбора.

Първоначалните проекти на " Левски " да играе с съветски тимове са в прорез с общите дейности на международната спортна общественост по отношение на Москва след началото на нашествието в Украйна. Руските футболни сформира бяха извадени от всички интернационалните шампионати, състезателите от доста други спортове не са допускани за присъединяване поради войната. Приятелските мачове не са публично наранени от рестрикциите, само че все пак дуели с съветски съперници се заобикалят по морални аргументи.

Освен " Левски ", в програмата за подготовка на още български тимове има мачове с съветски противници. Това са " Ботев " (Пд), " Локомотив 1929 " (Сф), " Славия " и " Арда ".

Тимове от единствено още четири страни възнамеряват контроли против съветски отбори - това са Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Армения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР