След проливните валежи през изминалите денонощия започна разчистване на затлачените

...
След проливните валежи през изминалите денонощия започна разчистване на затлачените
Коментари Харесай

Даниел Панов: Започна работата по почистване на речните корита след поройните валежи

След проливните превалявания през миналите денонощия стартира почистване на затлачените речни корита в община Велико Търново – оповестиха от Радио „ Фокус “.
Кметът Даниел Панов увери, че е основана нужната организация за разчистването на 10 мостове в поречието на Янтра, които са затлачени от паднали дървета, наноси и боклуци вледствие от речните прииждания. Той осведоми, че последица от поройните дъждове е нарушената инфраструктура в три обитаеми места в региона на прохода Хаинбоаз и пътища от четвъртокласната мрежа.
Днес заместник-кметът по " Строителство и устройство на територията " Георги Камарашев е на обиколка по сериозните точки във Велико Търново и общината, където работата със профилирана техника по разчистване на речните региони под мостовете към този момент е почнала.

По информация от регионалния шеф проф. доктор Любомира Попова проливните дъждове са основали проблеми в общините Горна Оряховица, Лясковец и Елена. Александровският мост край село Първомайци през вчерашния ден бе затворен за разчистване на насъбраната маса в коритото на реката. В Елена е активизирано остаряло свлачище. В село Константин са били наводнени дворове, приземни етажи и изби в частни домове и стопанства.
Във връзка с предварителната защита и оправянето със вредите от наводнения и други бедствия, Националното съдружие на общините е отправило искане до Европейската комисия още предходната година за повече средства през идващия програмен интервал - напомни ръководителят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР