След проливни дъждове във Венеция почти беше подобрен рекордът на

...
След проливни дъждове във Венеция почти беше подобрен рекордът на
Коментари Харесай

Нивото на водата във Венеция се доближи до рекорд от 1936 г.

След проливни дъждове във Венеция съвсем беше усъвършенстван върхът на по този начин наречената " висока вода " в града, съобщи АНСА.
 
Водата във Венеция и Венецианската лагуна доближи 134 сантиметра над морското ниво . Това е второто най-високо равнище за месец април от далечната 1936 година насам, когато бяха регистрирани 147 сантиметра.

 
Ниво от 100-120 сантиметра над морското ниво е считано за всекидневно за Венецианската лагуна и за Града на каналите, само че над 120 сантиметра към този момент се считат за рискови.
 
Учените измислиха няколко метода за предотвратяване на града, с цел да не се повтори трагичното наводняване от 1966 година
 
След дългогодишни полемики и старания, в развой на инсталиране е система от преносими бариери против наводненията във Венецианската лагуна.-->


 
Експерти споделят, че има три съществени аргументи за по този начин наречената " висока вода " в града - покачване на дъното на лагуната , провокирано от довличането на нова тиня; подкопаването на островит е поради извличането на метан в морето край Венеция; цялостното увеличение на равнището на моретата и океаните, провокирано от световното стопляне.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР