След продължително разследване австрийската полиция разби организирана група, ръководена от

...
След продължително разследване австрийската полиция разби организирана група, ръководена от
Коментари Харесай

Арести в Австрия за фалшиви бракове с гурбетчии от Балканите

След дълготрайно следствие австрийската полиция разруши проведена група, ръководена от сръбски жител, посредничила в подписване на с жители от Балканите, които по този метод са получили австрийско позволение за престояване и работа.
Лидерът на групата, 49-годишен сръбски жител, е обвинен в организирането на 27 фиктивни брака дружно с двама съучастници, австрийски жители. Браковете са били с жители на Сърбия, БиХ и Косово, които по този метод са получили правото да обитават и работят в Австрия като съпрузи на разположение от Европейски Съюз.
 Специализираният съд остави в ареста арестуваните за скица с фиктивни бракове Специализираният съд остави в ареста арестуваните за скица с фиктивни бракове
Специализираният съд остави в ареста арестуваните за скица с фиктивни бракове. Сред тях има трима българи и един индиец, съобщи bTV. Ч...
Булките били най-вече от Унгария, а обвинените са получавали приблизително 10 000 евро на брак.
Заподозрените освен посредничили при подправените бракове, само че и предоставяли на своите клиенти удостоверения за работа във фиктивни компании във Виена, които им разрешавали да получат позволения за престояване и работа и да употребяват австрийски обществени придобивки.
Полицията повдигна общо 59 обвинявания на обвинените, сред които проведена помощ при нарушение на закона за престояване на чужденци, ходатайство при подписване на подправени бракове и подправяне на документи. В хода на следствието са разпитани 48 души, а още 9 души се търсят по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР