След продължително боледуване на 23 юни почина Любомир Коларов –

...
След продължително боледуване на 23 юни почина Любомир Коларов –
Коментари Харесай

Почина журналистът и екс депутат Любомир Коларов

След дълготрайно боледуване на 23 юни умря Любомир Коларов – български публицист и държавник, заяви брачната половинка му Лилия Райчева. Любомир Коларов е бил основен редактор в Българска национална телевизия, народен представител в XXXVII Народно заседание, както и ръководител на Комитета по пощи и далекосъобщения.

Роден е на 25 юни 1943 година в Бургас. Завършва компетентност „ Телевизионна и радиожурналистика “ в Московския държавен университет „ М. В. Ломносов “. От 1968 година работи като кореспондент, редактор и коментатор на Българската телевизия, а от 1971 година до 1977 година е сътрудник на малкия екран в Москва.

Любомир Коларов е бил зам.-главен редактор на Главна редакция „ Информация “, а от 1982 година до 1991 година – основен редактор на редакция „ Светът в деяние “ в Българска национална телевизия. От 1991 до до 1994 година е основен редактор на ежедневника „ Вечерни вести “. Създател е на телевизия БСТВ.

За Любомир Коларов се знае, че е бил конфиденциален помощник на Държавна сигурност, ПГУ-III с псевдоним Павел. Съпругата му – създателката на „ Минута е доста “ Лилия Райчева, също има ченгеджийско картонче от Държавна сигурност.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР