След продължителен обстрел украинските сили се опитаха да проникнат в

...
След продължителен обстрел украинските сили се опитаха да проникнат в
Коментари Харесай

ВСУ преминаха към нова тактика за нападение в донецко направление

След нескончаем обстрел украинските сили се пробваха да обхванат в село Новодонецке. В резултат на интензивни удари коридорът в този сектор на фронта е прочистен. В същото време врагът стартира да се придвижва към Новомайорское. Какви проекти имаше украинското управление да осъществя в южнодонецко направление и ще стане ли масираната артилерийска подготовка нов метод за почистване на полета от ВСУ?

ВСУ след натоварен обстрел съумяха да се приближат до позициите на Русия край село Новодонецкое на територията на ДНР. Това заяви Александър Ходаковски, пълководец на батальон „ Восток “, заместник-началник на Националната армия на ДНР. Според него съперникът се пробва да пробие благодарение на огромен брой бронирани машини.

Той отбелязва, че ВСУ „ обстрелваха забележителен брой снаряди по нашите позиции в продължение на няколко дни “. Руските загуби обаче " се оказаха доста по-малко, в сравнение с можеше да се чака ". Той също по този начин означи, че в допълнение към психическото влияние върху бойците, такава интензивна артилерийска работа докара до обстоятелството, че минните полета изгубиха своята успеваемост, а непрекъснатостта на обстрела не разреши на сапьорите да слагат мини и да възстановят унищожените.

„ В резултат на това врагът съумя да се приближи до нашите позиции, съвсем без да понесе загуби, стовари войски и след пряк огън по нашите укрепления изтегли техниката обратно, страхувайки се от реакцията на нашата артилерия. Сега се води яростна борба в покрайнините на Новодонецк. В същото време врагът се пробва да се придвижи към Новомайорское, употребявайки сходна тактичност “, добави Ходаковски.

Следобед военният специалист Борис Рожин означи в канала си в „ Телеграм “, че „ съперникът не е съумял и е понесъл осезаеми загуби в хора и техника “. Той също по този начин акцентира, че Русия продължава да държи основни позиции. В същото време „ офанзивите не престават, залага се на масирано потребление на артилерия “ и „ е прекомерно рано да се приказва за цялостно отбиване на настъплението на ВСУ “.

И късно вечерта Ходаковски сподели, че „ врагът съумя да изтласка нашите елементи, само че резултатът към момента е по-скромен от напъните “. „ В същото време бяха извадени от строя към четири противников танка (все още няма доказана информация) и един пехотен взвод. Изразходваните старания изискват продължение на настъплението, само че силите на първата вълна към този момент са на привършване, тъй че врагът се готви да хвърли в борба аварийна 38-а бригада. Все още нищо не се знае “, означи той.

В борбата за Новодонецкое изключително забавен наподобява методът, по който ВСУ правят подготовката за началото на настъплението. Противникът се опита да отбрани територията от мини благодарение на масирани артилерийски удари. В същото време минните полета играят най-важната роля за попречване на достъпа на ВСУ до първите съветски линии на защита.

Така ръководителят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов уточни, че във ВСУ на практика не е останала техника за разминиране. Може ли в този случай масираното потребление на артилерия да се трансформира в един от методите за решение на " минния проблем " на съперника?

„ Теоретично благодарение на артилерийската подготовка е допустимо да се прочисти избран сектор от територията. Въпреки това, когато прибягвате до този способ, значимо е да запомните, че получавате „ котка в чувал “. Масовият обстрел на парче земя в действителност може да способства за детонацията на редица механизми, само че ние приказваме за мини от остарял вид “, споделя военният специалист Александър Артамонов.

„ Сега доста мини имат вградени датчици, които могат тъкмо да дефинират естеството на външния „ дразнител “. Те могат да схванат силата на извършения напън, а някои от най-революционните модели даже имат акустични системи, които ви разрешават да се разбере с безспорна сигурност какво тъкмо е предизвикало разстройването ”, акцентира източникът.

„ Такива устройства са в положение да разграничат взривна вълна от пряк напън на тежко съоръжение или, да речем, крайници на боец. Следователно свързването на артилерия с разминирането не е най-хубавата концепция. Всъщност сходна работа не може да даде гаранции, че обстрелваният сектор е кадърен за прогрес “, прецизира специалистът.

„ Огромно количество снаряди могат да бъдат похабени. Невъзможно е да се планува кои модели мини са положени от наша страна. Преминаването през такава територия е просто небезопасно за персоналния състав. На фона на дефицита на муниции Украйна няма да може да си разреши постоянни и интензивни обстрели по цялата фронтова линия “, акцентира събеседникът.

Друг значим въпрос: за какво ВСУ започнаха офанзива против Новодонецкое? Защото на югозапад от него се намира село Старомлиновка - значим логистичен център, до който врагът от дълго време се пробва да се приближи. С други думи, ВСУ се пробват да обхванат през фланговете до най-важното населено място в южната част на ДНР.

Освен това, по същото време като Новодонецк, украинските сили се пробваха да напреднат към Новомайорск, ситуиран на изток. Контролът над двете обитаеми места теоретично разрешава на ВСЕ да „ вбият чеп “ в съветската отбранителна линия и може да бъде стъпка към напредването към Волноваха.

„ Врагът засилва опитите си за пробив на отбранителната ни линия в региона на Новодонецк. В непосредственост до селището е съсредоточена западна военна техника и минимум две бригади персонален състав “, сподели Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР.

" Явно концепцията е да се " разреже " територията на ДНР. Чрез пробив в Новодонецк врагът може да стигне до Волноваха. Това просто ще разбие линията ни на отбрана. Тактиката на ВСУ не е безсмислена, само че наподобява не регистрира голям брой опасности “, продължи събеседникът.

„ Първо, в Новодонецк няма къде да се закрепим. Тук територията е най-вече открита, където целият украински персонален състав може да се види с един взор. Второ, Русия е оборудвала впечатляваща система от укрепления. Нашата артилерия и авиация постоянно работят по позициите на съперника. Не мисля, че въоръжените сили на Украйна ще могат да изпълнят проектите си “, акцентира Бердичевски.

„ ВСУ се пробват да реализират най-малко някакви забележими резултати във връзка с контранастъплението. В тази връзка, явно, е решено да се трансферират спомагателни запаси в региона на Новодонецк. Трябва да се означи, че танкове „ Чаланджър-2 “ също бяха видяни наоколо до обитаемото място, което врагът преди този момент се опита да отбрани “, сподели Рожин.

„ Не бих приказвал за стратегическите цели на този напън ВСУ. За пробив към Мариупол или Волноваха не се приказва. Вместо това украинските военни най-вероятно ще се опитат да заобиколят Времевския перваз, с цел да нападат по-нататък село Старомлиновка. Селището е значим логистичен център “, споделя събеседникът.

„ Съсредоточаването на силите в украинския бранш обаче лиши време. Руските войски видяха тези придвижвания и изцяло приготвиха отбранителните линии. Така че имаме задоволително сили да отблъснем удара “, заключи Рожин.

На собствен ред създателите на аналитичния план " Ватфор " припомнят, че през първата половина на лятото ВСУ напреднаха по низината по поречието на река Мокри Яли, доближиха Урожайное и заседнаха. В региона на Новодонецк и Новомайорски борбите по това време в действителност не вървяха, фронтът не се движеше.

Изглежда, затънали в Урожайное, ВСУ се пробват да доближат река Мокри Яли от изток и в случай че не да форсират реката, то най-малко да поемат огневи надзор над автомагистралата, минаваща по западния й бряг и по този метод прекъсва снабдяването на нашия значим защитителен център в Старомлиновка. „ Има два казуса за врага. Първо, и Новодонецкое и Новомайорское са в низини, т.е. ВСУ още веднъж нападат не където би трябвало, а където е по-лесно. След като окупират тези села по пътя към река Мокри Яли, е належащо да щурмуват височините, на които се намира село Керменчик - наша мощен бастион, в действителност спомагателна линия на отбрана “, споделят анализаторите.

„ Второ, за разлика от Работино, в това направление ВСУ са към момента на 12-15 км от нашата съществена линия на защита, даже Старомлиновка също е пред главната линия. Дори триумфът на тази местна атака няма да даде нищо стратегически на ВСУ: в най-хубавия случай те ще заемат част от опорната зона, която в действителност не е предопределена за дълготрайна защита, а я държи от към този момент три месеца “, прибавят създателите.

„ Да забележим по какъв начин ще се развият нещата, само че към този момент наподобява като следващата реплика на бурна активност за завладяване на никому ненужни села, което при липса на други вести може да се показа като огромна победа “, обобщават анализатори.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР