След продължило седем години разследване турската прокуратура издаде обвинителен акт

...
След продължило седем години разследване турската прокуратура издаде обвинителен акт
Коментари Харесай

Гюлен бил виновен за сексскандал в Турция

След траяло седем години следствие турската прокуратура издаде обвинителен акт по отношение на публикуването на интимни видео- и аудиозаписи на представители на опозицията, в това число на тогавашния водач на основната опозиционна партия Дениз Байкал, оповестява „ Хюриет дейли нюз “ (Hurriyet Daily News).

Като основен обвинен прокуратурата в Анкара сочи живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, упрекван от Турция, че е провел и опита за прелом в страната през юли м.г.

Кой провежда опита за прелом в Турция

Опитът за прелом коствал 100 милиарда $ на Турция

Освен него има още 170 обвинени, от които 164-ма полицейски чиновници .

Дениз Байкал, който беше водач на Народнорепубликанската партия, беше заставен да подаде оставка от председателския пост през 2010 година, откакто в интернет беше публикуван видеозапис, изобличаващ го в извънбрачна връзка с представителка на неговата партия. Подобни фрагменти по-късно бяха публикувани и за редица членове на друга опозиционна мощ – Партията на националистическото деяние.

Според обвинителния акт видеозаписите са били направени от служители на реда, принадлежащи към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО). Те са упрекнати, че посредством заприказва

със записи са дирижирали политически събития съгласно задачите на своята организаци я.

Прокурорите настояват, че обвинените са извадили препис на ключовете от вкъщи на любовницата на Байкал, сложили са записващи устройства и са създали запис на интимни моменти сред двамата.

Твърди се също, че фрагментите били предоставени на журналиста Джевхери Гювен, който в този момент се намира в пандиза, и оповестени на уеб страницата habervaktim.com.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР