След продължила повече от 10 години битка, Софийският окръжен Съд

...
След продължила повече от 10 години битка, Софийският окръжен Съд
Коментари Харесай

България спечели съдебната битка за 66 царски имота в Рила планина

След траяла повече от 10 години борба, Софийският областен Съд призна България за притежател на 66 недвижими парцела в Рила планина. Това оповестиха от министерството на земеделието и храните.

Имотите съставляват гори и земи от горския фонд с обща повърхност от към 16 хиляди дка . Те са част от последното висящо дело по отношение на проблема с така наречен " царска " реставрация. Производството по делото е формирано по искове на страната посредством министъра на земеделието и храните против наследниците на някогашните царе Фердинанд и Борис III.

С постановеното решение съдът признава, че страната е притежател на процесните парцели ex lege, по силата на работилите Закони за горите, както и че не е имало съображение за реставрация на процесните горските парцели.

Решението на Софийски Окръжен Съд е неокончателно. Ако то остане в действие, С.Б.С и сестра му М.Б.Х ще би трябвало да възстановят на Държавата присъденото им обезщетение от Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) за имуществени вреди в размер на 1 635 875 евро, вследствие наложения мораториум от Народно събрание през 2009 година
 Върховният съд разпореди - двореца
Върховният съд разпореди - двореца " Врана " е на Симеон Саксгобургготски

Резиденцията е част от шестте каузи за така наречен " царски парцели "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР