След продължаващата 9-ти месец масова истерия, наречена коронавирус, може ли

...
След продължаващата 9-ти месец масова истерия, наречена коронавирус, може ли
Коментари Харесай

През лупата на страха малкият вирус е като динозавър с корона

След продължаващата 9-ти месец всеобща нервност, наречена ковид, може ли някой да бъде укротен? Може ли да се изясни на хората за какво не би трябвало да се опасяват? Психотерапевтът Мадлен Алгафари, която поучава: " Страхът е по - неприятен от вируса, стой тв приемника! "

В предаването " Ден след ден " тя показа, че панацея против страха няма, само че истаната е, че колкото повече е изплашен един човек, толкоз по- уязвим той. Наблюдавам това и в практиката си, споделя психотерапевтът Мадлен Алгафари.

„ Спокойният човек прекарва Ковид-19 по този начин, че даже не схваща, че е болен. "

Този вирус не е чума, показателна е статистиката за това какъв брой са тежките случаи, уточни психотерапевтът. По думите й има уплашение хора, само че има и доста такива, които съумяват да запазят успокоение.

Това, което се случва с нашето тяло е артикул на мисълта ни, споделя Алгафари. Тя дава образец със своя сътрудник от Италия, която споделила, че всички тежки случаи то началото на годината са били, защотото хората са били доста уплашени.

Мадлен Алгафари изясни и " резултатът на болестта на страстите ", която тече по осведомителните канали и от човек на човек. Това е голямо доказателство за лавинообразното развиване на страха.

Като съвет, тя препъръча да концентрираме мислите си " тук и в този момент ", другояче започваме да се разколебаваме. Малкото настоящо пространство ни прави сигурни, разширявайки го губим непоклатимост и микроскопичният вирус стартира да наподобява на динозавър с корона.

Не можем да си зарием главата в пясъка, само че можем да сложим осъзнато от другата страна приятните страсти. Това оказва помощ и ня тялото на биохимчино равнище. Обратното пречи, изясни Мадлен Алгафари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР