След признанието на Бойко Борисов, че бащата на Кирил Петков

...
След признанието на Бойко Борисов, че бащата на Кирил Петков
Коментари Харесай

Кой е бащата на Кирил Петков - от ДС през китайската връзка с Радев до кабинета Денков

След признанието на Бойко Борисов, че бащата на Кирил Петков - Петков Петков и убитият Алексей Петров са бабували по раждането на държавното управление " Денков " естествено изниква въпросът кой е ПЕТКО ПЕТКОВ и по какъв начин по този начин съдбините на страната се оказват в неговите ръце.

 

Официално за него се знае, че е биолог, отпътувал след промените  в Канада, където е израстнал и синът му.

 

" Твърденията на самия Петко Петков, че се озовава в Канада през 1994 година, т.е., след политическите промени в България, не дават отговор на истината, написа в свое следствие преди две години ПИК. 

 

Роденият на 13 юни 1958 година в София Петко Петков се озовава в Канада още през 1988 година, т.е., преди измененията, където по данни на хора от спецслужбите са изпратени и парите на военното разузнаване – дружно с хора, които да се грижат за тях.

 

На млади години П. Петков оставя мемоари като з учен, който едвам приключва гимназия с избухлив темперамент. Не е признат за студент в Софийския университет и по тази причина през втората година от наложителния по това време войниклък кандидатства в специалността „ Биология “ – педагогичен профил в Пловдивския университет, където е признат.

 

Година по-късно в Пловдив П. Петков се среща с майката на Кирил Петков – Венета Петкова от Дупница, която е негова опора в следването и в приемането на дипломата му за преподавател по биология.

Затова и Кирил Петков се ражда в Пловдив на 14 април 1980 година

 

Петко Петков е привързан към спортни занимания като ски и ветроходство през ученическите си години и бойни спортове през студентските сред 1979 и 1983 г. 

 

По това време всички школи по бойни изкуства у нас са под директния надзор на Държавна сигурност, която под друга форма открива контакти с техните ученици.

 

Остава мистерия дали дали Държавна сигурност е била закрилата на П. Петков, с цел да бъде назначен на единствената позиция „ Биолог “, за която няма ценз – в Софийския зоопарк, който е най-престижната институция в бранша в тези години и се намира в центъра на столицата. 

 

В Софийския зоопарк създава кръжок за млади природолюбители. Сред тях са починалият български планинар Боян Петров, за чиито опит за избавяне след изгубването му П. Петков си приписва заслуги, само че бе опроверган от брачната половинка на покойника, която го упрекна непосредствено в неистина.

 

Паралелно и още веднъж много странно Петко Петков става и нехоноруван помощник в Българска академия на науките към доктор Петър Берон, оголен като вербуван още на 29-годишна възраст помощник на ДС с псевдоним „ Бончев “.

И единствено 5 години след завършването на висшето си обучение в Пловдив и шеметната си кариера в София – през 1988 година, Петко Петков отпътува за Канада с тъй наречените „ Кубински полети “. Особеността им се състои в това, че полетите по постоянната линия София – Хавана на тогавашния български авиопревозвач „ Балкан “ се правят с междинно кацане за зареждане в Канада.

 

Точно при това кацане Петко Петков скача от самолета и се предава на канадските управляващи, като желае политическо леговище. Аргументът, с който убеждава канадските управляващи, че има съображение за това е изказванието му, че неговата баба е лежала в комунистически лагер „ Белене “ след 9 септември 1944 година „ Белене “ обаче е лагер единствено за мъже. 

 

След което П. Петков прекарва известно време в бежански лагер в Канада и се снабдява и със заветното канадско поданство, което сътвори толкоз проблеми на сина му по-късно. 

Именно това тръгване на П. Петков за Канада през 1988 година слага поредност от въпросителни за тази опция. Причината е, че в тези години никой в България не може да получи интернационален паспорт без единодушието на комунистическата Държавна сигурност. Камо ли наследник на лежал в комунистически лагер измежду 1944 година българин.

 

Закупуването на самолетен билет за каквато и да било дестинация в чужбина в тези години също не става без утвърждението на Държавна сигурност. 

През 1988 г. П. Петков отпътува за Канада без фамилията си. Съпругата му, майката на Кирил Петков – Венета, и самият Кики остават в София. За него се грижат и баба му и дядо му на столичната ул. „ Цар Иван Шишман “ №18 в жилището, който през днешния ден е населяван от Кирил Петков, брачната половинка му Линда с две от децата им. Кирил Петков се придвижва там от първокласната си къща в Борово, откакто се запрята да прави политическа кариера.

 

През 1994 година цялото семейство отпътува за Канада - дружно с 14-годишният Кирил. Именно тази година показват и П. Петков, и Кирил Петков като момента, в който са отпътували за Канада. Семейството се заселва във Виктория, Британска Колумбия. А синът приключва тамошния университет във Ванкувър.

 

Подобно на татко си, и той се среща с 2 години по-голямата от него своя брачна половинка Линда Макензи като студент и бързо подписват брак. През това време бащата П. Петков се занимава с всевъзможни действия. Включително, според някогашни фрагменти на Държавна сигурност прави услуги за тях като търси българи, дължащи пари в България. 

 

В един миг П. Петков съумява да се снабди с признанието на канадските управляващи на неговото обучение като биолог и стартира да работи по планове. 

 

Последният план, по който работи преди да се завърне дефинитивно в България е повече от любопитен – проучването на някакви змии на остров Гуан.

 

На остров Гуан обаче не може да се попадне току-тъй поради някакви змии, тъй като е стратегически значим за Съединени американски щати и целия район. Пентагона го назовава „ Върхът на копието “ или „ Стационарният самолетоносач в Западния Пасифик “. Две трети от територията му от общо 544 кв. км. са заети от военни съоръжения с към 6000 души непрекъснат персонален състав на армията на Съединени американски щати. Той е тяхна и военноморска база с 4 подводници, и военновъздушна база, която постоянно основава напрежение и сред Вашингтон и Пхенян и сред Вашингтон и Северна Корея. Така, че задачата на визитата му е редно да се търси другаде…

 

В биографията на Кирил Петков също изплува остров с военна база, само че китайският Хайнан, където е основан бизнесът на китайския вложител Чан, за връзките на Петков по-късно излиза наяве.

 

А биографиите на бащата и синът в България продължават с към този момент изострен политически привкус като създатели на партията на някогашния правосъден министър Христо Иванов „ Да, България “ и обвързване на жителя на президентството Румен Радев в китайските връзки на Кирил Петков и фабриките за интелектуални артикули на български студенти и учени, известни като тъй наречените „ Харвардски курсове “ и проведени дружно с сътрудника му Асен Василев. Както и с прекомерно съмнителния бизнес и на двамата.

Колкото до развоя на фамилните връзки на двамата Петкови, бащата и синът се завръщат, работят и се изявяват в България. А брачната половинка и майка на Кирил Петков до ден сегашен живее и работи в Канада. И явно нито тя липсва на брачна половинка си и на сина си, нито те – на нея.

 

Инфо: pik.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР