След пристигането си Бърнс се е срещнал с министър-председателя Бенямин

...
След пристигането си Бърнс се е срещнал с министър-председателя Бенямин
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ на тайно посещение в Израел

След идването си Бърнс се е срещнал с министър-председателя Бенямин Нетаняху и началника на Мосад Давид Барнеа, оповестява израелският Канал 12.

Причината за визитата към момента не е ясна, само че съгласно вестник " Йедиот Ахронот " тя е обвързвана с отхвърли на Нетаняху да изпрати делегация по сигурността в Египет, с цел да продължи договарянията за договорка за замяна на заложници с Хамас.

 

Официални лица от Израел, Египет, Катар и Съединени американски щати организираха среща в Кайро във вторник, с цел да обсъдят прекратяването на огъня в Газа и размяната на заложници сред Хамас и Израел.

Миналата седмица Хамас предложи триетапен проект за преустановяване на огъня в Газа, който включва 135-дневна пауза в боевете в подмяна на освобождението на заложници, съгласно палестински източник.

Нетаняху обаче отхвърли предлагането на Хамас за преустановяване на огъня и се зарече да продължи войната в Газа до " съкрушителна победа " над палестинската формация.

Израел счита, че 134 израелци са държани в Газа, откакто в понеделник израелската войска съумя да освободи двама заложници в град Рафах в южната част на линията Газа.

Израел обстрелва Ивицата Газа след нападението на Хамас на 7 октомври, убивайки минимум 28 663 души и причинявайки всеобщи опустошения и дефицит на артикули от първа нужда. Смята се, че близо 1 200 израелци са били убити при нападението на Хамас.

Войната на Израел против Газа е довела до изтласкване на популацията до 85 % от територията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР