След приключването на втората част от лидерската среща премиерът Зоран

...
След приключването на втората част от лидерската среща премиерът Зоран
Коментари Харесай

Заев: Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ лъже, че иска Македония в НАТО и ЕС

След приключването на втората част от лидерската среща министър председателят Зоран Заев заяви, че не е реализирано съглашение по отношение на провеждането на референдума за името, съобщи БГНЕС.

Заев акцентира, че „всичко реализирано в първата част от днешната среща остава в сила“. „Въпреки обстоятелството, че през днешния ден след обяд не бе реализирано съглашение за провеждането на референдума, всичко контрактувано в първата част от деня остава в действие – законът за финансирането на партиите, сформиране на служебно държавно управление, според Договора от Пържино преди избори и за съставянето на ЦИК “, сподели той. След прекратяването на срещата македонският министър председател Зоран Заев заяви, че водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски не желал да призове гласоподавателите да гласоподават по разбиране на референдума.

„Вместо да се качи на влака за Европа и НАТО, Мицковски избра да бъде на тъмната страна на историята, само че през днешния ден нещата излязоха на ярко. Мицковски лъже, когато споделя, че желае Македония да бъде член на Европейски Съюз и НАТО. Мицковски лъже, че желае почтен референдум и правова държава“, безапелационен е Заев. Според премиера Мицковски се е опитал да прикрие същинските си планове, а точно да издейства прошка за закононарушенията на своите съпартийци и ментори, които са правили до момента в който са били на власт.

„ Неговата единствена цел беше, в случай че през днешния ден няма прошка, няма да има и договор… Неговата същинска цел беше Македония да не успее. Ние сме уверени, че в този исторически миг би трябвало да бъдем дружно – обединени в отбраната на ползите на нашите жители “, акцентира Заев.

Заев упрекна Мицковски, че не желае да поддържа правото на жителите да имат правото на почтен избор, а също по този начин дейностите, които ще доведат до пълноправно участия на Република Македония в НАТО и Европейски Съюз, макар че твърди противоположното.

Македонският министър председател се обърна към всички почтени членове на ВМРО-ДПМНЕ, заявявайки, че вратата за тях е отворена. „ Мицковски не знае какво желае. Искам да употребявам опцията и да се обърна към всички почтени членове на ВМРО-ДПМНЕ – за вас вратата е отворена, също както е отворена вратата за триумф на цяла Македония и за триумф на всички жители. Направете същинския избор. Родината ще я има. Македония ще стане член на Европейски Съюз и НАТО “, акцентира Заев. Лидерът на ДСИ Али Ахмети съобщи, че втората част от срещата е „била разочароваща“. На нея ръководещите защитаваха държавните ползи, сподели още Ахмети.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР