След приключването на преговорите за приемане на България в Шенген

...
След приключването на преговорите за приемане на България в Шенген
Коментари Харесай

В отговор на въпрос на БСП: 168 са върнатите в България мигранти от 1 януари. Иван Иванов: Никак не са малко за 2 месеца

След приключването на договарянията за приемане на България в Шенген по въздух и вода, какъв брой мигранти са трансферирани в България от страни членки на Европейски Съюз, какъв е техният профил и какъв брой от тях са с присъди за осъществени закононарушения?
Този въпрос зададе националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на парламентарен надзор.
По информацията, изнесена от министъра в пленарна зала, от 1 януари 2024 година до 4 март 2024 година по Регламент „ Дъблин “ са направени прехвърляния на общо 168 лица, от които: 69 от Австрия, 51 от Германия, 15 от Франция, 10 от Белгия, 8 от Швейцария, 6 от Нидерландия, 5 от Румъния, 2 от Швеция  и по едно лице  от Полша и Чехия. От тях единствено един жител на Мароко е със заповед за търсене за осъществено закононарушение по собствеността в Германия и към сегашния миг е настанен в специфичен дом за краткотрайно настаняване на чужденци от затворен вид в Бусманци за следващо връщане в страната му по генезис.
„ 168 лица, върнати по Дъблинския правилник, по никакъв начин не са малко – изключително в границите на 2 месеца. Което не кореспондира с декларациите, че България не е поела задължения за връщането на лица, които са получили тук статут на емигрант “, означи Иван Иванов.
Той изиска от министър Стоянов спомагателна информация за статистика от предишни интервали, тъй като от изнесеното не излиза наяве дали този трансфер се е засилил след първи януари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР