След приключването на основния ремонт в края на януари 2023

...
След приключването на основния ремонт в края на януари 2023
Коментари Харесай

С дарения купиха нов лазер за детската хирургия в МБАЛ Св. Анна във Варна

След приключването на главния ремонт в края на януари 2023 г и цялостното му видоизменение, оперативният бранш в отделението по детска хирургия на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ към този момент разполага с съвременна лазерна техника. Апаратът, на стойност малко над 30 000 лева, бе закупен след красива благотворителна акция, проведена напълно на непринуден принцип от Асоциацията на студентите медици в България – Варна, и актьори от фолклорен танцов клуб „ Еньовче “ и подкрепена от признателни пациенти.

В резултат на повече от 1 година непримиримост и отдаденост от страна на благодателите лазерът към този момент е в дребната операционна зала на отделението.

„ От апарата ще се употребяват най-много подрастващи пациенти, които с навлизането в пубертета постоянно вършат абцеси в региона на опашната кост и се изисква оперативна операция. С новия лазерен уред всички процедури, ориентирани към премахване на разнообразни кожни недостатъци, обрязвания и прочие, ще са щадящи тъканите и ще разрешават оптимално бързо възобновяване “, изясни началникът на отделението доктор Румен Христов.

След монтирането на новия лазерен уред, доктор Христов призна, че стремежът на управлението на отделението и на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ е обезпечаването на ендоскопска инсталация за най-малките пациенти /под 2-годишна възраст/ на „ Детска хирургия “, чиято стойност варира сред 80 000 и 180 000 лева

„ При най-малките постоянно има кървения и усвояване на непознати тела, за които ендоскопската инсталация ще ни е доста потребна “, изясни хирургът.

Д-р Христов и екипът на отделението посрещнаха благодетелите от Асоциацията на студентите медици в България – Варна, и от фолклорен танцов клуб „ Еньовче “ в алената операционна, която се оформя като територията за безкръвни оперативни интервенции в напълно осъвременения действен бранш на отделението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР