След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи кандидатът

...
След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи кандидатът
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Политиката у нас е като уличен бой frognews.bg

След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател изясни, че неговата задача е била да реализира гражданска самодейност, показвайки че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, и са мощно обезпокоени, само че въпреки всичко са подготвени да създадат крачка за решаването на проблемите.

 

" Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ". Движение за права и свободи и " Български напредък " . Въпреки всичко хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор ", изясни той.

 

Габровски изрази вяра, че когато стане ясно кои лица ще вземат участие в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че работи правилото за професионализъм и наличие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

 

Въпреки че Габровски изрази мнение ще има по-голяма възможност да се осъществя първият мандат в сравнение с идващите, той не отхвърли опцията да се съгласи да бъде препоръчан за кандидат-премиер за третия мандат от друга политическа мощ, само че при изискване, че се съблюдават същите правила - цялостна независимост за избор на екип, далечен от партийни централи и партийни оцветки.

 

По негови думи едноличният избор на всички министри е бил първичното му изискване и този избор не е съветван с Бойко Борисов.  " Никога, в никакъв случай не бих се съгласил на нещо друго ", безапелационен е той.

 

В обстановка на повтаряемост на изборния цикъл, по думи на кандидат-премиера, се повтаря една и съща неточност и е наивно да се чакат разнообразни резултати. Габровски твърди, че през днешния ден още веднъж сме в навечерието на нови изключителни парламентарни избори, които евентуално ще доведат до още избори. Преодоляването на този проблем е належащо и би трябвало да се търси друг метод, счита още той.

 

" Когато се случи някаква неволя или случай, има хора, които стоят в профил и гледат, има и такива, които се пробват да окажат помощ. В този случай реших, че може би е редно да направя тази крачка - да изляза от зоната си на комфорт и своето русло и да се опитам да трансформира малко хода на тези събития ", акцентира още Габровски.

 

" Със сигурност няма непорочност в тази обстановка. Една от главните аргументи е неналичието на разговор ", посочи кандидат-премиерът във връзка повода за политическата рецесия у нас.

 

По думите му политическата обстановка у нас припомня на махленски пердах с размяната на остри реплики и " удари под кръста ". Никой не мисли за друго с изключение на победа, счита Габровски. Той съобщи, че е време ескалиращата борба да бъде прекратена. 

 
 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР