След приключване на процедурата по договаряне без предварително обявление, на

...
След приключване на процедурата по договаряне без предварително обявление, на
Коментари Харесай

Подписахме договора за доставка на медицински хеликоптери

След привършване на процедурата по договаряне без авансово съобщение, на 27.03.2023 година сред Министерството на здравеопазването и Leonardo S.p.A. беше подписан контракт за доставката на 6 броя санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ.

Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на гала по предаване на подписания с италианската компания Leonardo S.p.A контракт и свързаната с него документи за осъществяване на социална поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “.

„ От името на екипа на Министерството на здравеопазването благодаря за положителното съдействие на Leonardo S.p.A. Разчитаме на Вашето подпомагане, на опита и експертизата, които притежавате в региона на авиомедицината, с цел да продължим да работим в полза на българските жители и в бъдеще “, означи здравният министър.
От своя страна Андреа Миртето, старши вицепрезидент продажби за Европа, Близък Изток и Азия на Leonardo S.p.A, също изрази убеденост, че взаимната работа сред Министерството на здравеопазването и Leonardo S.p.A ще продължи и благодари за гласуваното доверие.

„ Поздравявам ви за стартирането на дълго чаканата процедура по въвеждане на незабавна здравна помощ в България. По време на преговорния развой имахте доста строги механически условия и по тази причина българските жители могат да бъдат сигурни, че сте избрали най-хубавите хеликоптери “, уточни Андреа Миртето и увери, че специалистите на италианската компания са подготвени да оказват подпомагане на всеки стадий от реализирането на плана.
Предметът на контракта за обезпечаване на 6 санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери) включва и доставка на нужното наземно съоръжение, както и опция за закупуване на още два хеликоптера на цена не по-висока от цената на всеки от предходните шест хеликоптера. Общата стойност на контракта е малко над 113 млн. лева без Данък добавена стойност.

· Доставка на хеликоптер № 2 – 30.06.2024 година

· Доставка на хеликоптер № 3 – 31.12.2024 година

· Доставка на хеликоптер № 4 – 30.06.2025 година

· Доставка на хеликоптер № 5 – 31.12.2025 година

· Доставка на хеликоптер № 6 – 30.04.2026 година
Припомняме, че през месец юли 2022 година Министерството на здравеопазването разгласи социална поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “.

По процедурата следваше да бъдат закупени шест хеликоптера, ведно с нужното наземно съоръжение. Обществената поръчка беше прекъсната, защото единствената подадена оферта в процедурата надвишаваше финансовия запас, избран от възложителя. С цел оптимално бързото въвеждане на незабавна помощ по въздух у нас, през месец януари 2023 година беше оповестена процедура за договаряне без авансово съобщение за закупуване на хеликоптери.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР