След приемането на закона за държавния бюджет за 2023 година,

...
След приемането на закона за държавния бюджет за 2023 година,
Коментари Харесай

Какво ново влиза от днес, 1 август 2023 година

След приемането на закона за държавния бюджет за 2023 година, и откакто към този момент е обнародван, от през днешния ден, 1 август 2023 година влизат някои промени, значими за жителите.

След приемането на финансовия документ на страната, всичко, което е било в действие досега, остава в действие до 31 юли 2023 година. От 1 август влизат новите промени, гласувани с новия държавен бюджет.

На първо място минималните осигурителни прагове се трансформират според от кода на икономическата активност и длъжностите, като за самоосигуряващите се лица минималният застрахователен предел се усилва от 710 на 780 лева, а оптималния се резервира 3400 лева, той не се трансформира.
Минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст се покачва от 467 лева на 523, 04 лева, а оптималната пенсия с всички добавки не може да надвишава 3400 лева месечно. Дневното обезщетение за безработица ще бъде с най-малък размер от 18 лева, а оптимален до 85,71 лева Обезщетението за майчинство за развъждане на дете през втората година се покачва на 780 лева, а размерът на еднократната помоща при гибел на обезпечено лице ще бъде 540 лева Обезщетението от Фонда за обезпечени вземания на служащите и чиновниците при неплатежоспособност на работодателя се дефинира на 1950 лева Една смяна във връзка с самоосигуряващите се лица, а точно, при раждане на дете, бащата, който ще има право на обезщетение а 15-те календарни дни след раждането единствено, в случай че е обезпечен за съответния риск през последните 6 месеца преди пораждане на основанието за това. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР