След приемането на България за членка на обединена Европа за

...
След приемането на България за членка на обединена Европа за
Коментари Харесай

Две БГ емигрантки в Англия възмутиха хиляди: Не ми се стъпва в тая кочина България

След приемането на България за членка на обединена Европа за нашенците стана доста по-лесно да потърсят прехранване и благополучие съвсем на всички места из Стария континент. Гурбетчиите се интегрират – къде по-успешно, къде не и постоянно вършат съпоставения сред родината си и страната, където припечелват насъщния.

Масовият случай е хората да правят оценка плюсовете и преимуществата на работата зад граница, само че и да споделят с болежка за носталгията по родния дом, роднините и приятелите. Това възприятие е познато на милиони българи зад граница и мъчно може да бъде отстранено, макар непрекъснатото развиване на технологиите и всевъзможните съвременни и комфортни нововъведения в връзките.

Оказва се обаче, че има и изключения от правилото. Facebook безусловно се разтресе от статус на Irini Antigonna Zikidis, в който се цитира диалог сред две българки, предпочели да търсят шанса си в Англия. Диалогът, който разтресе обществената мрежа е в две елементи, извършени на летище София и летище Лутън край Лондон. Ето и текста, провокирал вълна от отвращение.

Източник: radioenergy.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР