След , през 2024 ще има дата за премахването на

...
След , през 2024 ще има дата за премахването на
Коментари Харесай

Мария Габриел очаква датата кога ще ни приемат и в сухопътния Шенген

След, през 2024 ще има дата за премахването на инспекциите за сухопътните граници . България доста ясно декларира, че влизайки с морските и въздушните граници, ставаме член на Шенгенското пространство. Toва съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел по време на блиц контрола в Партийния дом. Тя отговори на въпрос на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " за участието на България в Шенген.

Габриел изясни, че всички договаряния за присъединението на България в Шенген по въздух и море са ясни, транспарантни и страната няма какво да крие. България към този момент ще е пълновръстен член в Шенген и ще има пълноправна роля, удовлетворена е тя . След 31 март стотици хиляди български жители ще могат да се възползват от улеснението при рухването на границите по въздух у море, регистрира външният министър.

" През 2024 година ще бъде дискутирана датата за унищожаване инспекциите и за сухопътните граници ", безапелационна бе Мария Габриел.

По тематиката за развиването на дипломатическата работа Габриел разяснява, че съвременна дипломатическа работа ще докара до това България да е мощен фактор в Европа. Водещ приоритет за външен министър е дипломатическата работа да бъде осъвременена, финансово обезпечена и отворена за нови начинания. За 2024 година бюджетът на Министерство на външните работи се е усили с малко над 13 млн. лева, като в тази сума има над 8 млн. лева за актуализацията на наредбата за командировъчен чуждестранен мандат, уточни Мария Габриел.

Тя се надява да има повече млади дипломати, които знаят непознати езици . Мария Габриел благодари на Народното събрание за положителното съдействие и поддръжката към Министерство на външните работи.
 Денков твърди: Няма да се
Денков твърди: Няма да се " наводним " от бежанци

Промените в Дъблинския правилник ще оказват помощ на България да не бъде застрашена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР