След прекъсване от година и половина, централното правителство на Испания

...
След прекъсване от година и половина, централното правителство на Испания
Коментари Харесай

Испания и Каталуния възобновиха преговорите, но различията остават

След спиране от година и половина, централното държавно управление на Испания и сепаратисткото държавно управление на Каталуния публично възобновиха договарянията за споразумяване на разногласието за ходовете на района към самостоятелност, заяви DPA.

За да стартира договарянията, районният президент на Каталуния Пере Арагонес одобри испанския министър председател Педро Санчес в държавния замък в Барселона в сряда. Двамата са разискали " пътната карта " за договарянията през идващите месеци в наличието на няколко министри.
 Испания и Каталуния резервират разликите си, макар помилването на водачите
Испания и Каталуния резервират разликите си, макар помилването на водачите

Това стана ясно след контактите сред управляващите

Преди срещата Арагонес повтори, че ще се придържа към настояването за самоопределяне за 7,5 милиона поданици на Каталуния. Централното държавно управление обаче.

" Нашите позиции са доста разнообразни, призна Санчес пред публицисти след срещата. Но климатът в Каталуния е по-добър от този преди година и задачата е той да се усъвършенства още през идната година. " Той сподели, че е решено " да се работи умерено, без отмора, само че и без крайни периоди ".

за независимостта на района. Според сепаратисткото придвижване на жителите ANC, към 400 000 души са били по улиците. Полицията обаче пресмята броя единствено на 108 000.

Преди пандемията от COVID-19 в годишните демонстрации да самостоятелност се включваха над 1 милион души .

Централното държавно управление желае да позволи спора посредством разговор. През юни то макар рецензиите от страна на консервативната съпротива. Мярката е нужна за възобновяване на хармонията и взаимното битие, сподели тогава Санчес.

Дванадесет каталунски политици бяха наказани на отнемане от независимост до 13 години за ролята им в противозаконния референдум за самостоятелност и опита за разединение на стопански мощната северозападна област.

Тогавашният началник на районното държавно управление Карлес Пучдемон избяга в чужбина в последния миг.

Населението на Каталуния е разграничено на почти два равни блока последователи и съперници на независимостта.
 Сепаратист определен за началник на държавното управление на Каталуния
Сепаратист определен за началник на държавното управление на Каталуния

38-годишният юрист Пере Арагонес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР