След прехвърчането на искри между президента Румен Радев и представители

...
След прехвърчането на искри между президента Румен Радев и представители
Коментари Харесай

Нинова поиска от президента да разсее съмненията за война с БСП


След прехвърчането на искри сред президента Румен Радев и представители на ГЕРБ по време на консултациите за идните избори тази заран, президентът смени тона при посрещането на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и нейните съпартийци на " Дондуков " 2.

Радев беше свикан от Нинова да разсее подозренията, че води война с алените. Той съобщи, че не желае да разсейва нищо, тъй като дружно с вицепрезидента Илияна Йотова не са давали мотив, че имат изключително отношение или разкол с партията на Корнелия Нинова.

" Ние сме подкрепени и издигнати от Българска социалистическа партия, ние сме поели ангажимент да представляваме тези хора в техните надежи за по-справедлива България. И не сме отстъпвали от този наш ангажимент ", добави президентът.

Корнелия Нинова също настоя, че партията не води война с президентската институция.

От Българска социалистическа партия още веднъж се оповестиха за машинното гласоподаване като една от гаранциите за почтени избори. Корнелия Нинова съобщи, че левицата поддържа основаването на многомандатен изборен регион за българите в чужбина, както и гласоподаване по пощата, само че съчетано с дейна регистрация, с цел да стане действително. Българска социалистическа партия е срещу осъществяване на вота в два дни, а по отношение на датата за него, тя е в пълномощията на президента, добави Нинова.

Както направиха от ГЕРБ, социалистите също се оповестиха срещу промени в Изборния кодекс в последния миг. Според Корнелия Нинова има неприятен опит с такива дейности преди изборите.

Президентът акцентира върху смисъла на здравните ограничения и навременната подготовка на здравния протокол, с чиито ограничавания ще би трябвало да се преценява всяка от партиите, участващи във вота. По думите му към момента няма отговор, дали може да се обезпечи предпочитано имунизиране за хората, работещи в изборните секции. Според него такава опция би трябвало да има също за наблюдаващите и покровителите.

Председателят на Българска социалистическа партия се ангажира, че партията ще вземе поради изразените от президента опасения при дискутирането на ограниченията и организацията на изборите в границите на сегашния парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР