След преговори със синдикатите, заплатите на софийското летище ще бъдат

...
След преговори със синдикатите, заплатите на софийското летище ще бъдат
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на служителите на летище „София“

След договаряния със синдикатите, заплатите на софийското летище ще бъдат увеличени, а работещите там ще получат още обществени придобивки. Това планува новият Колективен трудов контракт сред управлението на „ Летище София “ ЕАД и синдикалните организации на Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ (СТСБ) и на ФТР „ Подкрепа “, подписан на 7 ноември, оповестиха от КНСБ.

Срокът на деяние на КТД ще бъде две години, считано от 8 декември 2017 година

С новия Колективен трудов контракт се резервират всички контрактувани и настоящи досега текстове, актуализира се скалата за възнаграждение и се надграждат някои от обществените придобивки на служащите.

От страна на сдружението договорът беше подписан от Изпълнителния му шеф Владимир Рапонджиев в наличието на Председателя на Съвета на шефовете Ася Иванова. Те благодариха на синдикалните управления и техните централи за проявените успеваемост и готовност по време на преговорния развой и обявиха своята ангажираност със обществения разговор в компанията.

От страна на Следствен отдел към окръжна прокуратура на СТСБ договорът беше подписан от ръководителя на организацията Ростислав Бъчваров.

Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, която не можа да участва персонално на церемонията, изпрати своите поздравления по случай сполучливото завършване на преговорния развой, които бяха поднесени от Антония Панайотова, специалист в СТСБ. От името на Йорданова тя честити новия контракт на служащите и чиновниците, като акцентира, че положителната организация и успеваемостта, с която страните са се справили с общата задача, свидетелстват за зрелостта на обществения разговор в компанията и за волята на двете страни за качествено и стабилно обществено партньорство.

Само преди дни и миньорите в " Марица-Изток " получиха своето нарастване от 10 на 100, което съставлява скок доста над 100 лева на заплатите там.

Това стана след договаряния със синдикалната организация на КНСБ и персоналното присъединяване на президента на КНСБ Пламен Димитров, който го контракти с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР