След предстоящото публично предлагане на Градус АД на Българска фондова

...
След предстоящото публично предлагане на Градус АД на Българска фондова
Коментари Харесай

Градус АД разпределя 90% от печалбата си като дивидент

След идното обществено предложение на Градус АД на Българска фондова борса, сдружението има намерение да предложи на акционерите си най-малко 90% от годишната облага на холдинговата компания да се разпределя като дял, считано от 2019 година

Тази корпоративна политика подсигурява оптимално приближаване на акционерите на Градус АД до финансовите резултати на всяко от дъщерните сдружения.

„ Смятаме, че това е заслужено и ще е от изгода за огромните и дребните акционери, като се надяваме те да се съгласят на тази стъпка. Имаме учредения да считаме, че това ще се оцени от евентуалните вложители в идното обществено предложение “ – означи Ангел Ангелов, представител на Градус АД.

Поемането на ангажимент за разпределение на дял не е открита процедура на българския финансов пазар, само че Градус АД е готово на такава стъпка, защото спецификата на бизнеса и на средата го разрешава.

Преди седмици компанията разгласи финансовите си резултати за 2017 година, които са задоволително перспективни. Отчетите демонстрират общо консолидирани доходи на Градус АД в размер на 245 834 хиляди лева и чиста облага след налози в размер на 39 825 хиляди лева Компанията остава една от най-големите компании за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Тя е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР