След представянето на Model S Plaid, стана ясно, че това

...
След представянето на Model S Plaid, стана ясно, че това
Коментари Харесай

Tesla Model S Plaid е най-бързата електрическа кола в света

След представянето на Model S Plaid, стана ясно, че това е най-бързата електрическа серийна кола. Максималната ѝ скорост е 321 км в час, а ускорението от нула до 100 километра в час лишава под 2 секунди. Представянето на новия електромобил бе направено персонално от създателя и началник на компанията Илон Мъск.

" За бъдещето на устойчивата сила, бе належащо да се сътвори толкоз бърза електрическа кола и в този момент това е направено, с което показахме, че електрическите коли могат да бъдат най-бързите и в същото време безвредни. С Plaid ние пробихме бариерата от две секунди (ускорение до 100 км в час - записка на редактора). Нито един от досегашните електрически автомобили не е ускорявал от нула до 100 км/ч за две секунди “, сподели Мъск, който персонално дойде в новия електромобил за презентацията.

Според Мъск общата мощ на колата е 1 020 конски сили, а пробегът е 627 километра с едно зареждане. Можете да заредите батерията за 300 километров пробег единствено за 15 минути. Мъск означи още, че 25 автомобила Model S Plaid към този момент са изпратени на клиентите, а до края на седмицата купувачите към този момент ще получат стотици такива електрически коли.

В началото на април Tesla регистрира рекордни доставки през първото тримесечие на 2021 година макар дефицит на чипове заради логистични разстройства от пандемията. Компанията достави 184 800 транспортни средства на клиенти по целия свят, спрямо 88 400 транспортни средства за същия интервал година по-рано. Повечето доставки обаче се падат на „ бюджетния “ модел 3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР