След предложенията ни за филми, сериали и книги (тук и

...
След предложенията ни за филми, сериали и книги (тук и
Коментари Харесай

7 комедии, на които да се посмеем без много да му мислим

След предложенията ни за филми, сериали и книги (тук и тук), с които да прекарвате по-смислено времето си в обществена изолираност, взехме решение да ви представим няколко комедии, които ще ви накарат да забравите най-малко за известно време несгодите.

Няма да се стопираме на класическите комедии с Чарли Чаплин, Луи Дьо Фюнес или тези на Монти Пайтън, на черните гангстерски филми на Гай Ричи или на сантименталните но „ Омагьосан ден ”.  А за българските комедии ще създадем обособен материал. И по този начин, представяме ви няколко кино лентата, на които ще се смеете без доста да му мислите.


Особености на националния лов (Русия, 1995)Филм-апотеоз на съветската бездънна душа. Тоест, бездънно гърло. Изключително комичен филм, в който лов в действителност има, само че той е лов за... водка. Един от най-смешните съветски филми изобщо. И за разлика от доста други мостри на съветското кино по принцип, смехът тук не нагарча в гърлото ви, а единствено се лее като... водка.
Това е част от поредност от 6 кино лентата „ Особености на... ” – съветския лов, лов на риба, секс, политика, баня, лова в зимни условия.
Ако ви хареса, предлагаме и „ Особености на националния лов на риба ”


Голо оръжие (САЩ, 1988)Ако желаете да гледате същинско кино или даже комедия с някава художествена стойност, стойте надалеч от трите елементи на „ Голо оръжие ”. Това е смешно по изключително безумен метод, а основният протагонист Франк Дребин е знак на... еми на малоумщината. Ако сте в въодушевление и леко подпийнали, първата и втората част могат да ви накарат да се търкаляте по пода от смях.
Третата част е много слаба. Филмът е прочут и с присъединяване на небеизвестния О Джей Симпсън, който се оправя сносно с съответните условия на това произведение на изкуството.
Ако ви хареса, предлагаме и: „ Има ли водач в самолета ”, „ Смотаняци ”, „ Робин Худ: Мъже в чорапогащи “.


Черна котка, бял котарак (Югославия, 1998)Това към този момент е изкуство в същинския смисъл на думата. Това обаче не му пречи да е извънредно комичен, може би и заради обстоятелството, че е толкоз прочут, балкански. Даже наличието му тук (сред някои „ мостри ” на седмото изкуство) е само по повода, че не може да има каквато и да е ранглиста на комедийни филми без него.
Ако не сте го гледали, поправете незабавно тази неточност – в случай че сте – гледайте го отново. И отново.
Ако ви хареса, предлагаме и: „ Когато порасна, ще стана Кенгуру ”


Луда конкуренция (САЩ, 2001)Принципно този филм би трябвало да се подреди в графата „ Ако ви хареса, предлагаме и... ” при „ Голо оръжие ”, най-малкото тъй като един от „ креативните гении ” зад него е един от братята Зукър. Все отново заслужава настрана място поради няколкото гениални момента – мислете в посока връзката сред куклата и нациста Барби, както и за това за какво непременно би трябвало да си купим катерица.
Ако сте почитател на Роуън Аткинсън, той тук прави незабравима роля. Както и Упи Голдбърг.
Ако ви хареса, предлагаме и „ Мозъчни донори ”


„ Последният ергенски запой “ (2009)
Да направиш същински комичен филм е много мъчно. И тъкмо когато си мислиш, че един род е тотално привършен и едва ли има нещо, което да ти докара болки в стомаха поради гърчене от смях, се появява и филм като този. Самата концепция да събереш няколко души, които се наливат и вършат дивотии не е от най-оригиналните на света, само че не и когато се разсънят на идващия ден и не помнят нищо.
Естествено, филмът има и две продължения, които също толкоз естествено отстъпват на първата част.
Ако ви хареса, предлагаме и „ Път с преимущество ”


„ Гости от предишното “ (1993)Дон Кихот се бори с коли в актуален град, а неговият подчинен  яде сапун в публичната тоалетна. Това са част от смешките в тази френска комедия с Жан Рено в основната роля. Идеята да извадиш  рицар и кучеподобния му прислужник от XI век и да ги пуснеш посред актуалната градска джунгла е експлоатирана до край. И то много сполучливо и смешно.
Търсете особено това издание на кино лентата, тъй като той е модифициран 8 години по-късно за американската публика. Резултатът не е комичен, а жалък.
Ако ви хареса, предлагаме и „ Уасаби ”


„ Изгори след прочитане “ (2008)Това може и да не е най-хубавият филм на братята Коен, само че сигурно е един от най-смешните. Както е типично за всички техни филми – разговорите са страхотни, а Джордж Клуни, Ричард Дженкинс и превъзходната Тилда Суинтън допълват страхотния актьорски състав на този филм.
Да, има принуждение, пошъл език и всеки спи с всеки (особено Джордж Клуни), както прилича да бъде в една от най-забавните комедии.
Ако ви хареса, предлагаме и „ Големият Лебовски ”
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР