След преброяване на повече от половината от бюлетините от изборите

...
След преброяване на повече от половината от бюлетините от изборите
Коментари Харесай

Изборите в Косово: Сръбска листа печели в 9 общини на първия тур

След броене на повече от половината от бюлетините от изборите в Косово , резултатите демонстрират, че кметове са определени в 19 общини на първия тур , написа " Косев ".

Резултатите, оповестени до момента на уеб страницата на Централната изборна комисия , Дечани, Качаник, Южна Митровица, Лепосавич, Липлян, Ново Брдо, Обилич, Печ, Србица, Щтрпце, Сува Река, Урошевац, Зубин Поток, Звечан, Генерал Янкович, Партеш и Северна Митровица ще решат въпроса за кмет, оповестява " Косев ", базирайки се на " Газета експрес ".

От 19 общини, в които съгласно резултатите досега няма да има втори тур, Движение „ Самоопределение “ не печели в нито една от тях.

Според резултатите, в общините, където не се чака втори тур, Демократическата партия на Косово (ДПК) води пред другите албански партии - първи са в Урошевац, Южна Митровица, Србица, Качаник и Генерал Янкович.

В същото време, съгласно резултатите досега, Демократичният съюз на Косово (ДСК) ще завоюва без балотаж в Печ и Липлян, а Алиансът за бъдещето на Косово (AБK) ще завоюва в Дечани и Сува Река.

Кандидатите от Сръбска листа нощес оповестиха победа във всичките 10 общини със сръбско болшинство на локалните избори в Косово. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР