След празненствата заради решението на алжирския президент да не се

...
След празненствата заради решението на алжирския президент да не се
Коментари Харесай

Нова вълна от протести завладява Алжир

След празненствата поради решението на алжирския президент да не се кандидатира за пети мандат, северноафриканската страна е превзета от нова вълна от митинги.
Абделазис Бутефлика отсрочи вота и назначи за нов министър председател един от най-доверените си хора - досегашния външен министър. В рокадите, обаче, протестиращите виждат опит за опазване на режима, само че не и за промени

Еуфорията стартира да отстъпва пред опасенията, че в Алжир ще настъпят политически промени. Решението на Бутефлика да не се кандидатира за изборите провокира всеобщи празненства през нощта. Сутринта, обаче, те прераснаха в демонстрации.

Бутефлика трябваше да ръководи до края на април. Сега, обаче, той остава на власт за неопределен срок.

Френският президент прикани за " рационален временен интервал " в Алжир.

Еманюел Макрон, президент на Франция Приветствам решението на президента Бутефлика, което отваря нова страница в развиването на демокрацията на Алжир.
Освен Париж, интернационалната общественост резервира безмълвие за събитията в Алжир. Африканската страна е една от богатите страни на естествени запаси. Тя е на девето място в света по находища на природен газ и на 16-то по нефт.

През последните години, обаче, икономическите проблеми на страната се задълбочиха. Една-четвърт от младежите под 30 години са без работа. Студентите насрочиха за петък нова огромна проява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР