След повече от век, живял с зловеща мистерия, град Рединг,

...
След повече от век, живял с зловеща мистерия, град Рединг,
Коментари Харесай

Мистериозната мумия, наречена Каменният човек Уили, най-накрая идентифицирана и погребана в Пенсилвания след 128 години

След повече от век, живял с злокобна тайнственост, град Рединг, Пенсилвания затвори ковчега в събота на най-странния си гражданин - - мумифициран човек, който най-сетне беше заровен.

През последните дни тълпи от хора се подредиха на опашка, с цел да отдадат почитта си, да създадат фотоси или да гледат с заинтригуван благоговение сцена, която е малко евентуално в миналото да се повтори в Съединените щати.

„ Каменният човек Уили “ беше прякорът, даден от дълго време на хипотетичен апаш, който умря през 1895 година в пандиза и беше отведен в погребалния дом на Тео С. Ауман, когато никой не потърси тялото, преди инцидентно да бъде мумифициран от гробари.

„ Бързо напред 128 години и той към момента е тук “, сподели шефът на погребалния дом Кайл Бланкенбилър пред AFP преди погребението.

При погребението му се събра навалица под облачно небе, обикаляйки към черния надгробен камък на Уили в локалното гробище за едно последно довиждане.

Човекът, който стана прочут като Уили, даде подправено име, когато беше задържан, само че същинската му идентичност беше проследена и най-сетне разкрита по време на събота гала, отговарящ завършек на живота му -- и чудноват задгробен живот.

Беше разкрито, че той е кръстен Джеймс Мърфи, защото надгробният му камък беше открит в кулминационната точка на погребалните събития -- което също включваше останките му, присъединяващи се към неотдавнашен церемониал в чест на 275-ата годишнина на Рединг.

И двете имена са издълбани на надгробната му плоча, само че същинското му име е единствено с малък шрифт в долната част.

„ Достатъчно са го гледали “  

Трупът е бил в отворен ковчег съвсем през целия му престой в погребалния дом, до момента в който не бъде претрупан в теглена от мотоциклет катафалка в събота.

Кожестата му кожа и гладките хлътнали черти на лицето са беше обект на обаяние за хиляди, в това число безчет любопитни локални поданици, откриватели и, през предишните десетилетия, възпитаници на класни екскурзии.

Уили се беше трансформирал в странна фигура в историята на четенето, „ наш другар “, който в този момент получи справедливо изпращане, сподели Бланкенбилър.

Според съкилийника на Уили, мъжът, задържан за джебчийство, е приел измисленото име Джеймс Пен, тъй като не е желал да засрами своя богат ирландски татко.

При гибелта му не са открити близки родственици и тялото е изпратено при Ауман.

Тъй като балсамирането е към момента нововъзникваща просвета, сподели Бланкенбилер, Ауман опитва с нова формула.

" Интензивността на сместа, която той употребява, докара до мумифицирането на Stoneman Willie, развой на премахване на влагата, който предотвратява разлагането.

Сега „ той е бил задоволително зяпнат “, сподели Бланкенбилър. Погребването на Stoneman Willi по време на честването на годишнината на града беше „ благоговейното и уважително нещо, което би трябвало да се направи “. този човек в действителност беше “, сподели той пред AFP.

Стоунман Уили беше заровен в ретро черен смокинг, подобаващ от 1890 година

„ Всеки идва в Америка, с цел да изживее американската фантазия. Никой не идва да почине в чужд затвор “, сподели Клайн.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР