След повече от три месеца децентрализирано управление на епидемията от

...
След повече от три месеца децентрализирано управление на епидемията от
Коментари Харесай

Ограничат влизането, излизането и социалните събирания в Испания

След повече от три месеца децентрализирано ръководство на епидемията от COVID-19, в които разпореди контрола напълно на районните администрации, през вчерашния ден испанското министерство на опазването на здравето реши, дружно с самостоятелните области, да ползва общи ограничения за ограничение на подвижността на жителите в тези огромни общини, в които има влошена епидемиологична конюнктура, написа БГНЕС. Това ще повлияе напълно на столицата Мадрид и ще я изолира изцяло. Решението породи фронтално и неотложно отменяне на районната самостоятелна власт на града.
Както беше оповестено от министъра на опазването на здравето Салвадор Ила, тази министерска заповед ще засегне общини с повече от 100 000 поданици, които записват периодичност над 500 позитивни случая на 100 000 души през последните 14 дни , категоричност над 10% в осъществени диагностични проби и заети 35% от леглата за интензивно поделение. След като този предел бъде надвишен, автономиите би трябвало да лимитират влизането и излизането на жителите в засегнатите общини и да понижат обществените събирания до групи от най-много шест души. Освен това, те би трябвало да лимитират потенциала на комерсиалната и хотелиерската активност до 50% и да лимитират работното време на заведенията до 22:00 ч.
 Израел лимитира митингите по време на карантината Израел лимитира митингите по време на карантината
Израелският парламент през днешния ден одобри закон, допускащ на държавното управление да ограничи публичните митинги по време на националната карантин...
" Заповедта скоро ще бъде оповестена в формалния държавен вестник " сподели Ила и изясни, че тя би трябвало да бъде „ ефикасна за част от самостоятелните области “.
Засега обаче към момента не излиза наяве от по кое време тъкмо влизат в действие рестриктивните мерки.  За момента тази заповед би засегнала единствено 10 общини в самостоятелна област Мадрид, в това число и самия град. " Правителството на Испания бърза да се намеси в Мадрид, а не да се бори против вируса ", отговори нервиран министърът на опазването на здравето в Мадридската автономност Енрике Руис Ескудеро. „ Това е документ, който желая да поясня, не е утвърден с консенсус и затова не е юридически годен “ , добави Ескудеро, с което сподели, че отхвърля използването на тези ограничавания.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР