След повече от пет десетилетия работа при седем президенти на

...
След повече от пет десетилетия работа при седем президенти на
Коментари Харесай

Д-р Антъни Фаучи: Ще се пенсионирам до края на мандата на Джо Байдън

След повече от пет десетилетия работа при седем президенти на Съединени американски щати Антъни Фаучи сподели, че ще напусне до края на мандата на президента Джо Байдън. В обстойно изявление за в. " Политико " той приказва за своето завещание, за сложните истини по отношение на реакцията на страната при пандемия и за желанието си да успокои политизирането, което се следи в страната.

" Сега сме в един модел. Ако някой каже: " Ще си тръгнеш, когато към този момент нямаме КОВИД ", тогава аз ще бъда на 105. Мисля, че ще живеем с това ", сподели основният медицински консултант на Байдън в отговор на въпрос дали остава на поста си от възприятие за дълг.

Той даже открива общи черти с някогашния президент Доналд Тръмп, негов върл зложелател през първата година на пандемията, показва " Политико ".

" Развихме забавни връзки ", сподели роденият в Бруклин Фаучи. " Две момчета от Ню Йорк, разнообразни в мненията и идеологията си, само че въпреки всичко две момчета, които са израснали в една и съща среда в този град. Мисля, че в това отношение сме свързани между тях ", добави той.

Фаучи споделя, че е квалифициран за офанзивите, които биха могли да дойдат в следени от републиканците Камара на представителите или Сенат следващата година - мнозина от тях ще вземат участие в междинните избори с акции, атакуващи локдауните, затварянето на учебни заведения и условията за носене на маски, които съгласно Фаучи са нужни защитни ограничения против пандемията - само че упорства, че това не е част от изчисленията му за пенсиониране.

" Смятам, въпреки да не знам сигурно, че през идващия цикъл ще се приближим към повишение на риска един път годишно, както при грипа ", сподели Фаучи какво мисли за възможното развиване на ситуацията с КОВИД в бъдеще. Така той даде израз на несигурността, която изтезава учените и държавното управление на Байдън, когато обмислят скоростта, с която може да се наложи нов вид на ковид.

" Не мисля, че има нещо друго, което аз, Тони Фаучи, мога да направя, с изключение на да оставя след себе си институция, в която съм подбрал най-хубавите хора в страната, в случай че не и в света, които ще продължат моята визия ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР