След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция Пътна

...
След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция Пътна
Коментари Харесай

Плащания на пътните такси минават през фирма на руснаци

След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) най-сетне позволи втори снабдител да продава пътни такси, към този момент единствено електронни винетки. Това е " Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, което беше учредено особено за тази цел праз март, а негови крайни притежатели са двама американци.

Компанията ще стартира да продава електронни винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 година под комерсиалната марка DigiToll, заяви АПИ. За задачата особено е създадена онлайн платформата www.digitoll.bg. Те ще оферират услугата и в партньорската мрежа на " Интеркапитал груп " , която е позната с услугата " Cashterminal ", се споделя в известието на АПИ. Компанията работи и с първия снабдител на пътни такси – " Интелигентни Трафик Системи " от 14 януари, излиза наяве от обява на уеб страницата ѝ.

Всички снабдители на услуги получават 7% комисионна от всяка продадена винетка.

АПИ има контракт за снабдител на услуга за продажбата на пътни такси и с " Телетол ", само че компанията не съумя да реализира оперативна съгласуемост със системата на пътната организация и все още не продава винетки. От компанията настояват, че от пътната организация им отхвърлят да им дадат достъп до система и сезираха за това прокуратурата и Европейската комисия. https://www.mediapool.bg/teletol-sezira-ek-za-krazhba-i-koruptsiya-v-api-okolo-tol-sistemata-news295546.html

Сега с стартирането на " Конкорд Смарт Инфраструктура " до продажбата на електронни винетки, АПИ явно желае да покаже, че " Телетол " очевидно нямат потенциал да се оправят и обвиняванията им са безпочвени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР