След повече от месец в карантина и строги изолационни мерки,

...
След повече от месец в карантина и строги изолационни мерки,
Коментари Харесай

Час за преглед може да бъде записан и онлайн, за да се избегнат опашките

След повече от месец в карантина и строги изолационни ограничения, плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, женските съвещания, както и плановият банкет в лечебните заведения бяха възобновени на 21 април със заповед на министъра на опазването на здравето. Все още обаче, всички тези действия ще бъдат провеждани при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения и след авансово записан час, за попречване скупчването на хора пред лекарските кабинети.

“Предварителното записване на час е наложително и за провеждането на женските съвещания, и за реализирането на медицински прегледи и съвещания в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове “, уточни министър Ананиев.

След обновяване активността на доболничната помощ, остава риска за скупчване на доста хора пред лекарските кабинети и неспазване на отдалеченост сред часовете за обзор. Точно заради тази причина е сериозно значимо да има вярно и прецизно менажиране записването на часове, тъй че оптимално да бъде избегнат риска от засичане на повече хора на едно място, а медицинските експерти да разполагат с време за дезинфектиране на кабината и пред него.

За да подкрепи този развой, Българският клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето (http://dhicluster.bg/) дава две работещи решения за авансово записване на час за обзор при доктор – Консенто и Супердок. Двете компании са част от клъстера, който интензивно поддържа страната и противоепидемичните ограничения с даване на разнообразни технологии за справяне с рецесията.

Платформата Consento.bg предлага лекарски график, календар и авансово записване на час за обзор, както за самостоятелни лекарски практики, по този начин и за медицински центрове и ДКЦ-та, през браузър, мобилно приложение или с позвъняване по телефона към профилирания кол-център, който работи 24/7. Модулът за онлайн записване на час може елементарно да се интегрира в формалния уебсайт на лекаря или лечебното заведение и по този метод да се редуцира пътя на пациента, както и да му се предложи достъп до значима спомагателна информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР