След повече от година ремонтни дейности Средно училище (СУ) „Железник“

...
След повече от година ремонтни дейности Средно училище (СУ) „Железник“
Коментари Харесай

Старозагорското училище „Железник“ влезе в обновената си сграда

След повече от година ремонтни действия Средно учебно заведение (СУ) „ Железник “ влезе в обновената си постройка. От построяването му през 1986 година школото, което е н ай-голямото на Балканите , не е ремонтирано. Дейностите по обновяването въз основата му са на стойност 5,6 милиона лв., обезпечени по план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 - 2020 “.
Сградата е напълно актуализирана и санирана - нова дограма и входни порти, нови настилки в бюфета, атриума и санитарните възли. Покривите на всички блокове на учебното заведение са главно ремонтирани. Сменени са котлите и радиаторите на парната апаратура и са ремонтирани електро- и ВиК инсталациите. Изградени са рампи и два асансьора за  хора в неравностойно състояние. Спортни стадиони за футбол и баскетбол, трибуни и фитнес площадка са обособени в двора на учебното заведение.
Продължава доизграждането и градивното подсилване на недостроения още през 80-те блок. Ще му бъде построен нов покрив, фасади и всички довършителни работи и съоръжения в постройката. В тази част на учебното заведение ще се намира кухненски блок. “В началото на идната образователна година тук ще бъде намерено столово хранене “, съобщи заместник-кметът Иванка Сотирова.
При откриването на обновената постройка възпитаници, взели участие в адаптирането на класните стаи, получиха благодарствени грамоти от директорката на учебното заведение Петя Лазарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР