След повече от две годишно досъдебно производство, Окръжен съд- Благоевград

...
След повече от две годишно досъдебно производство, Окръжен съд- Благоевград
Коментари Харесай

След 2-годишно разследване, съдът в Благоевград дава ход на дело за убийство на пешеходец

След повече от две годишно досъдебно произвеждане, Окръжен съд- Благоевград решавала да даде ход на делото против 27-годишен лидер, размазал на пешеходна пътека 76-годишен дядо край Петрич. Окръжната прокуратура в регионалния град най-накрая е събрала всички нужни доказателства и експертизи и се чака съдът да насрочи датата на правосъдното съвещание.
Припомняме, че на 28.08.2016г., към 2 ч. на основен път в посока от Сандански за Петрич, в региона на зеленчукова борса село Кърналово, обвиненият Н.П. управлявал лек автомобил „ Сузуки “. Въпреки оптимално позволена скорост 50 км/ч, той се движел с превишена такава – 115,7 км/ч.
В същото време пътното платно пресичал 76-годишният пешеходец. Вследствие на несъобразена скорост, колата го блъска, вследствие на което била породена гибелта на пешеходеца.
Тогава от полицията оповестиха, че тестът за алкохол и опиати на лидера на транспортното средство, който е от Петрич, е негативна.
Случаят провокира вълна от мнения в региона, а доста от жителите даже излязоха на шествие, с цел да се понижат жертвите на пътя.
Очаква се Окръжен съд- Благоевград да насрочи дата за първото правосъдно съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР