След повече от две години буксуване на парламентарната република, има

...
След повече от две години буксуване на парламентарната република, има
Коментари Харесай

Атанас Атанасов не вярва Борисов да заложи правителството срещу имунитета си

" След повече от две години буксуване на парламентарната република, има късмет да прекратим политическата рецесия, да създадем работещо държавно управление. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в " Панорама ".

" Най-важното - би трябвало ни работещ парламент. Превърнахме се в страната на изтеклите мандати - има 20 и няколко органа, чиито сформира би трябвало да бъдат сменени, с цел да бъдат дейни ". Атанасов не разяснява коя от двете най-големи политически в Народното събрание е направила повече взаимни отстъпки.

" Нашата коалиция още преди изборите заявяваше, че ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да се сътвори държавно управление с нашия мандат и това е на път да се реализира. Виждате какъв е съставът на държавното управление, по-голямата част е експертна, а политическите лица са от нашите сътрудници от Политическа партия ", разяснява той.

ПП-ДБ не са взели решение по какъв начин да гласоподават за имунитета на Бойко Борисов, пожелан по-рано през днешния ден от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не има вяра Борисов да заложи държавното управление против личния си имунитет.

" Въпросът е за какво тъкмо в този момент, откакто делото ( " Барселонагейт " - б.р.) се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и тематиката се повдига в този момент, когато би трябвало да се сформира държавно управление с неговата политическа мощ. Аа съм уверен, че това е част от един проект за неуспех на съставянето на държавно управление, в който има доста детайли ", съобщи водачът на ДСБ.

На въпрос заслужавали ли са си договарянията за конституционна промяна с Движение за права и свободи и Делян Пеевски, Атанасов отговори:  " Един от нашите съществени цели е конституционната промяна. Днес, на първата среща аз не съм участвал, е препоръчано да се потърси конституционното болшинство, в случай че ще се прави такава поръчка, каквато беше направена от двамата ротационни министър председатели ".

Атанас Атанасов съобщи, че по най-бързия метод би трябвало да се внесат законопроектите от предния парламент за смяна на ръководството на българските служби, тъй като по Конституция Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната.

" Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите.

А аз към този момент споделих един път и ще го повторя - считам, че шефът на ДАНС с тази режисура, която бе разиграна с откритото съвещание в Народно събрание, самичък си отряза главата, тъй като зае политическа позиция, което е неприемливо ", заключи някогашният началник на контраразузнаването.
ТЕМА преди 2 часа 2301 преди 3 часа 3406 преди 3 часа 3066
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР