След повече от два месеца Реал Мадрид се завръща на

...
След повече от два месеца Реал Мадрид се завръща на
Коментари Харесай

Анчелоти: Дерби с Атлетико Мадрид винаги е нещо специално

След повече от два месеца Реал Мадрид се завръща на “Сантиаго Бернабеу ” за дербито с Атлетико Мадрид от четвъртфиналите на Купата на Испания. За последно “белите ” играха на своя стадион на 10 ноември против Кадис за състезание. После пристигна Мондиалът, а последвалите срещи на отбора бяха отвън столицата. Ето какво сподели наставникът Карло Анчелоти на днешната си конференция:

Мотивирате ли се в допълнение от концепцията, че имате опция да елиминирате тъкмо Атлетико? 
Това не е просто идващият мач, а нещо особено. Всяко дерби е особено. Атлетико е огромен наш съперник и победа над него е скъпа. Тимът на Диего Симеоне става по-силен и ще бъде забавно. А и нямаме самообладание още веднъж да излезем на нашия си стадион.

Искате ли да си върнете Фран Гарсия
Това е съставът ни и няма да има никакви прехвърляния до юни. 

Как са контузените? 
Дейвид Алаба към този момент е добре и ще играе. Орелиан Чуамени тренира, само че ще е подготвен за неделя. Азар, Карвахал и Васкес също са навън за дербито.

Какво се случва с Валверде? 
Той несъмнено не е в най-хубавата си форма след завръщането си от Мондиала. Това е обикновено. Но въпреки всичко напредва, въпреки към момента да не е стигнал най-високото си равнище. Харесваме го и не желаеме от него да бележи голове, а по-скоро да оказва помощ за изработването им. Когато доближи своето топ равнище, отново ще стартира да вкарва.

Какво е мнението ви за играта на Камавинга
Срещу Атлетик Билбао той беше извънреден. Много ме впечатли тогава, изключително в отбранителен аспект. В същото време Чуамени не се усеща добре, в случай че играе с различен отбранителен халф в полузащитна линия от трима. Едуардо е по-добър от него в това отношение.

Възможно ли е Модрич и Кроос да останат запаси против Атлетико? 
Те биха приели едно такова решение, тъй като са експерти и осъзнават какъв брой мощен е съставът ни. Дори няма потребност им се изяснявам. В началото на сезона говорихме с тях по този въпрос и всички би трябвало да схващат това. При такива случаи от ветераните се изисква схващане, а от младите - самообладание. В развой на промяна на поколенията сме, а и ротациите в състава са ключът към триумфа. Иначе е ясно, че Кроос и Модрич могат да играят дружно. Те доста добре схващат какви са функциите им и какво изисквам от тях.

Притеснявате ли се от огромния брой нарушавания, които се правят против Винисиус Жуниор? 
Не, тъй като той е човек с изключителна физика. Но би трябвало да го пазим, тъй като футболът се нуждае от човек като Вини. Виждам, че той е стимулиран, концентриран и не се оплаква.
 Статистика потвърждава класата на Вини Жуниор този сезон Статистика потвърждава класата на Вини Жуниор този сезон
Ще поемате ли Бразилия? 
Не, няма нищо правилно в тези клюки. Ще ви кажа, в случай че има нещо.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР