След повече от два часа спорове и дебати парламентът не

...
След повече от два часа спорове и дебати парламентът не
Коментари Харесай

Парламентът не пусна Делян Добрев да си ходи


След повече от два часа разногласия и диспути Народното събрание не одобри оставката на Делян Добрев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

При първичния избор депутатите гласоподаваха за 98, срещу 95 и се въздържаха 23.

Добрев, обаче изиска наново гласоподаване, като прикани оставката му да се одобри. Тя е персонален акт и аз в действителност я искам, акцентира той. Въпреки апела, желаната от него оставка не беше призната, като за нея бяха 97, срещу 99 и 18 депутати се въздържаха.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Добрев беше заставен да се отдръпна поради разкритията на скица за въздействие в Хасково. Там на управителни постове в общината се оказаха негови близки другари и родственици.

„ Подадох молба поради клеветите, които бяха направени от моите съперници. С типични ченгеджийски похвати събраха дребни истини, с които се пробваха да сглобят картина, съумяха “, съобщи Добрев по време на дебата.

„ Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, отказвал съм да бъда номиниран за разнообразни длъжности, в това число министър. Водил съм се от това къде съм бил най-полезен за обществото. Има доста неща, за които съм горделив, че съм приключил през последните 10 години “, съобщи Делян Добрев и изброи част от тях.

„ Получих огромна поддръжка в последните 3 дни и съм извънредно признателен за всички СМС-и, заявления, Facebook групи, които бяха основани в моя поддръжка. Благодаря на всички за тази поддръжка “, сподели Добрев.

„ Аз ще се запомня в политиката с всичко, което съм приключил за тези години и уважението на хората, а вие, г-жо Йончева, ще се запомните като мой главорез и палач в политиката, без съд и присъда, както вие от комунистическата партия си знаете. Първото нещо, което ще направя е да си потърся правата в съда за всичко, което причинихте на мен и мои близки, с цел да разберете, че не е 1945 година и не можете безнаказано да заличавате неуместните “, акцентира Делян Добрев.

Забравихте ли Моника Станишева, която разпределяше рекламните порции в страната, запита преди този момент Вежди Рашидов.

„ Това не е персонален акт, ти си национален фаворит. Бях в Хасково, хората те обичат и нямаш право да си подаваш оставка. Хасково те обича, гледай си работата. На война като на война “, прикани и Рашидов Делян Добрев да се откаже от оставката си.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че никой не отхвърля експертните качества на Делян Добрев, само че въпреки това, пък гласоподавателите на Движението не харесват шуробаджанащината в политиката. ПГ на Движение за права и свободи приема тази оставка като честен акт и ще я гласуваме, добави той.

Председателят на ПГ Цветан Цветанов желая да пожелая на всеки политик, който си подаде оставката да получи такава социална и парламентарна поддръжка. Колеги от Българска социалистическа партия би трябвало да имаме историческа памет, тъй като когато се учреди ГЕРБ, ГЕРБ стартира от нищото през 2006 г, и 2007 и 2008 година създадохте спешни щабове единствено, с цел да дискредитират тогавашния кмет Борисов, не успяхте “, сподели Цветанов.

„ Ще защитя Добрев, тъй като минах през този път, който искахте да очертаете за него. 2013 година вашият водач внесе неизвестен сигнал против мен за подслушване на политици, единствено имената на политици бяха правилни и нищо различен, аз минах през този път, само че няма да позволи Делян да мине през него “, сподели Цветан Цветанов.

Според него България се нуждае от такива млади и способени хора. „ Делян Добрев е прелестен човек и има прелестно семейство. Майка му е преподавала на президента Румен Радев “, сподели Цветанов.

„ Няма да позволим Добрев да напусне Народно събрание. Ще гласоподавам срещу оставката и приканвам другите сътрудници да гласоподават по съвест “, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Никой не е не запомнил времето, когато вие лепяхте етикети и показните акции, господин Цветанов. Историята би трябвало да се помни, акцентира Велислава Кръстева от Движение за права и свободи. Къде бяхте вие с тази бурна страст, когато вашият водач подаваше оставка, запитвам се аз, само че явно всички Делян, уточни тя.

Когато министър председателят Борисов подаде оставка, това беше политическото решение, което взехме. И през цялата акция хората и питаха за какво подадохте оставка, ние сме дали своят вот за вас, отвърна Цветанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР