След повече от десетилетие, прекарано в сражения срещу ислямски бунтовници

...
След повече от десетилетие, прекарано в сражения срещу ислямски бунтовници
Коментари Харесай

Военни игри или нова студена война

След повече от десетилетие, прекарано в сражения против ислямски бунтовници в Ирак и Афганистан, армията на Съединени американски щати пробва да усвои още веднъж уменията от времето на Студената война за справяне с евентуални закани от Русия в Източна Европа - територия, която преди време бе отбранявана от руската войска, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Десетдневно обучение предишния месец с присъединяване на 25 000 американски военни и техни сътрудници от съюзнически страни, разпределено в три страни от тогавашния Варшавски контракт - Унгария, Румъния и България - сподели по какъв начин едно потомство старши военни командири репетират усъвършенствани тактики и тактики, употребявани преди време за париране на руските войски, танкове и артилерия - вижте фрагменти от учението във видеото.

Най-голямото бойно обучение в България против зложелател равносилен на НАТО

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ БОЙНОТО УЧЕНИЕ В ГАЛЕРИЯТА

Командирите образоват млади бойци, които са се изправяли най-вече против терористи в Близкия изток и Югозападна Азия след офанзивите на 11 септември 2001 година, написа американското издание.

Съединени американски щати и натовските им съдружници наскоро завършиха разполагането на към 4500 бойци в трите балтийски страни и Полша, предопределени да възпрат възможна съветска експанзия. Това напрежение е част от

засилващото се съревнование сред Москва и Вашингтон

и скупчването на военни сили, които припомнят за Студената война.

Русия прави учения по западната си граница с Европа, разполага войски в Сирия и Източна Украйна, надгражда нуклеарния си боеприпас и става все по-дръзка в кибервоенното дело.

Балканите - идващото полесражение за Русия и Съединени американски щати

В отговор Пентагонът ускорява подготвителните ротации и ученията на територията на новите страни членки на НАТО на изток, написа "Ню Йорк таймс " и дава за образец военните маневри в базата в Ново село.

Съюзниците усилиха въздушните, морските и подводните патрули от Балтийско до Черно море поради съответното увеличение на съветските сили по периферията на НАТО.

Присъствието на американската войска в Европа е надалеч от това в пика на Студената война - 30 000 бойци в този момент спрямо 300 000 по това време, споделя генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжис, главнокомандващ въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа.

По тази причина генералът слага акцент върху това какъв брой бързо бойците и тяхното съоръжение могат да се придвижат стотици благи и да се приведат мигновено в бойна подготвеност. Той изключва опцията за война сред Запада и Русия, само че споделя, че президентът Владимир Путин ще продължи да пробва да изважда от равновесие западните армии и държавни управления, написа американското издание.

Въоръжените сили на Съединени американски щати се ориентират към по-глобални военни учения, с цел да са по-добре готови за една по-настъпателна Русия и за други международни закани,

съобщи генералът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джон Хийли, който управлява ученията на войските на Съединени американски щати в Европа.

По думите му била е осъзната потребността за по-добра готовност за все по-сложни закани във всички военни области - по суша, вода и въздух, в космоса и в киберотбраната.

Вече са се състояли военни игри с световна устременост в по-малки мащаби, само че задачата е да се проведат по-обхватни учения до фискалната 2020 година с войски от всичките девет бойни командвания на Съединени американски щати вместо да се натъртва на съответен регион или жанр армия като морската пехота.

Хийли съобщи, че в Европа се концентрира най-вече върху Русия и че от близко се наблюдават

съветските военни учения "Запад ", които стартират идващия месец

и съгласно специалисти ще включват към 100 000 бойци.

Той уточни, че съветски наблюдаващи са участвали на неотдавнашните учения на Съединени американски щати и НАТО в Черноморския район, само че Москва не е отправила сходна покана за своите военни игри. "Те не са толкоз транспарантни, колкото сме ние ", означи Хийли.

Русия декларира, че в нейните военни учения ще вземат участие по-малко от 13 000 бойци и по тази причина не е нужно да се канят външни наблюдаващи.

За следващата година Съединени американски щати възнамеряват 11 огромни военни учения с присъединяване на редица съдружници от НАТО от Исландия до Англия и балтийските републики, а също вероятно и на Финландия. В тези учения ще вземат участие военновъздушни, сухопътни и военноморски сили.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР