След повече от десетилетие блестяща кариера в чужбина, големият български

...
След повече от десетилетие блестяща кариера в чужбина, големият български
Коментари Харесай

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

След повече от десетилетие блестяща кариера в чужбина, огромният български диригент Милен Начев се завръща на родна сцена за един паметен концерт с Националния оркестър. На 30 май в зала „ България “ публиката ще чуе блестяща стратегия, която включва:

Морис Равел – Алборада дел грациозо

Пол Дюка – Симфонично скерцо „ Чиракът-магьосник “

Мануел Де Файа – Сюита №2 от балета „ Тривърхата шапка “

Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „ Шехерезада “

Милен Начев: Маестро от международна класа

От 2012 година Милен Начев е диригент на световноизвестната компания Shen Yun Performing Arts, основана в Ню Йорк. С над 1200 представления в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, Начев е достигнал до сърцата на милиони. Той е дирижирал концерти на най-престижните подиуми като Карнеги хол, Кенеди център, Чикагската симфонична зала и Tokyo Opera City Concert Hall и мн.др.

Критическо самопризнание и богат репертоар

Начев е прочут със своята мощна благозвучност, отлична диригентска техника и богат репертоар. В продължение на осем години той е основен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио и основен гост-диригент на Симфоничния оркестър на Румънското национално радио. Бил е и музикален шеф и диригент на Симфоничния оркестър на Белградското радио и телевизия, артистичен шеф на International Symphonic & Opera Workshops, Ltd.  Неговите записи, предавани от BBC Radio 3, Mezzo TV и Radio France, са високо оценени от рецензията и налични по целия свят.

Международни съдействия и самопризнания

Ангажиментите на Милен Начев като гост-диригент включват изяви с Филхармонията и Академичния симфоничен оркестър на Санкт Петербург, Театро Колон - Буенос Айрес, Симфоничния оркестър на Румънското национално радио, Филхармонията на Торонто, Националния симфоничен оркестър на Богота, Софийската филхармония, Естонския народен симфоничен оркестър, Филхармония на Карлови Вари, Чехия, Държавна опера Русе, и Филхармоничният оркестър на Буенос Айрес, Аржентина.

Маестро Начев е работил с редица международно известни актьори като Денис Мацуев, Гена Димитрова, Чучо Валдес,  и доста други. За своя принос към музикалното изкуство, Начев е почетен с влиятелни награди от град Ватикана, Фондация Наполеон в Париж и българското Министерство на културата.

Не пропускайте огромното завръщане на виртуозния маестро!

Билети към този момент са в продажба на касата на зала „ България “ и в.

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР