След повече от 60 години начело на една от най-успешните

...
След повече от 60 години начело на една от най-успешните
Коментари Харесай

Живата икона на хотелиерския бизнес Бил Мариот сдава поста през май

След повече от 60 години отпред на една от най-успешните хотелски вериги Бил Мариот ще се пенсионира през май. Лидерът на хотелиерската империя удостовери това пред Борда на шефовете на Marriott International Inc. Той няма да се кандидатира за преизбиране на лидерската позиция на идното годишно заседание на акционерите, само че ще остане в него като почетен ръководител.

„ От името на борда и стотиците хиляди хора, които носят значка на Marriott по целия свят, бих желал да благодаря на господин Мариот за неговото извънредно водачество през целия му мандат в компанията. Той в действителност е икона на промишлеността “, посочи Антъни Капуано, основен изпълнителен шеф на Marriott International.

Бил Мариот става президент на компанията през 1964 година, а основен изпълнителен шеф – през 1972 година и заема тази позицията до 2012 година За първи път е определен за ръководител на борда през 1985 година 90-годишният Бил Мариот предава щафетата на сина си Дейвид. То се причислява към Marriott International през 1999 година и е определен за шеф през 2021 година Преди да се причисли към борда, Дейвид извършва редица оперативни функции по време на мандата си в компанията, в това число като президент на веригата в Съединени американски щати,  където дава отговор за над 330 хотела, работещи под 14 марката в 34 щата. В това си качество той следи хотелските интервенции, човешките запаси, продажбите и маркетинга, финансите, пазарната тактика, осведомителните запаси и развиването и осъществимостта.

Дейвид Мариот е бил основен изпълнителен шеф – Източен район на Америка от 2010 до 2018 година То взе участие в договорката по придобиването на Starwood Hotels & Resorts. Предишните позиции в компанията включват пазарен вицепрезидент и старши вицепрезидент по световни продажби, където оказва помощ за цялостната комерсиална промяна на веригата в Съединени американски щати. Н

Наследникът на Бил Мариот е приключил университета в Юта. Понастоящем той е ръководител на управителния съвет на учебното заведение Сейнт Олбанс във Вашингтон, окръг Колумбия, и е член на съвета на настоятелите на фондация The J. Willard & Alice S. Marriott.

Към борда на Marriott International Inc. ще се причисли от 1 март Изабела Горен, някогашен основен финансов шеф на American Airlines в качеството си на самостоятелен шеф на компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР