След повече от 3 месеца грижи в УМБАЛ Свети Георги

...
След повече от 3 месеца грижи в УМБАЛ Свети Георги
Коментари Харесай

Пловдивски лекари спасиха бебе с тегло 570 грама

След повече от 3 месеца грижи в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив изписват бебе родено едвам 570 гр., оповестиха от Клиниката по акушерство и гинекология.

Ето какво оповестиха през днешния ден оттова в своята фейсбук страница: " Истински героизъм сътвориха неонатолозите в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив. На 14.10.2021 година в Клиника по акушерство и гинекология, УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив се ражда недоносено дете. Малкият Васко се ражда в 25-та гестационна седмица от бременността с тегло едвам 570 гр. За детето стартират да се поставят денонощни грижи в Отделение по неонатология под управлението на проф. доктор Мая Кръстева-Вилмош. Въпреки компликациите и неголемите шансове за живот, с доста професионализъм и общи старания, екипът на отделението сътворява едно малко знамение.

Днес, след повече от 3 месеца, дребният воин ще бъде изписан. Всички в клиника са задоволени от положения труд и благополучната развръзка. Въпреки това, лекари и акушерки мъчно се разделят с Васко, който е влезнал в сърцето на всеки, до който се е докоснал.

Пожелаваме на Васко и неговото семейство здраве и доста шанс! ", написаха чудотворците в бели престилки от пловдивската болница.

 Снимка: УМБАЛ "Свети Георги " - Пловдив
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР