След повече от 3 години на втора позиция родината на

...
След повече от 3 години на втора позиция родината на
Коментари Харесай

САЩ са новият №1 в света, България с рекордно класиране

След повече от 3 години на втора позиция родината на бейзбола Съединени американски щати се завърна преди всичко в международната класация. В първото издание на класацията на международната конфедерация (WBSC) за 2018 година американците изместиха от върха неизменимия водач от 2014 година насам Япония, а мястото си в Топ 3 резервира Корея.

Подреждането обгръща 4-годишен интервал (2015-2018) и отразява представянето на всички национални тимове на дадена страна на мъжко, младежко, юношеско и детско равнище в шампионати под егидата на WBSC и континенталните федерации. През предходната година " Тим USA " завоюва три международни трофеи – от шампионатите до 12 година и до 18 година и от Световната класика.

ICYMI: USA is the new #1 in the world
https://t.co/Z1Cy3Ljf7s #Baseball #WorldRankings
— WBSC (@WBSC) February 23, 2018
Същевременно отпаднаха всички резултати от 2014 година и по този начин досегашният №4 Тайван, чийто юношески тим бе международен първенец до 21 година отпреди 4 година, се смъкна с две позиции. Облагодетелствани от това са досегашните №5 Куба и №6 Мексико, като за " ацтеките " изкачването до 5-о място е народен връх.

Рекордно класиране в международната класация отбелязва и България, като страната ни за първи път в историята се изкачва до №42. Предишното върхово място на федерацията ни (БФБ) бе 45-о през 2015 година



Прогресът на БФБ по отношение на края на 2017 година е с 6 позиции и се дължи на отнетите точки от Нова Зеландия, Гватемала, Тайланд, Гърция, Словения и Румъния. По-голям скок от България в това издание на ранглистата прави единствено Беларус – със 7 места от 46-о до 39-о.

През тази година предстоят две международни шампионати, които ще окажат най-голямо въздействие на подреждането в края на сезона – шампионатът до 15 година в Панама (10-19 август) и този до 23 година в Никарагуа (19-28 октомври). Именно финалната класация на WBSC за 2018 година ще дефинира участниците във второто издание на шампионата за експерти " Премиър 12 " – през 2019 година, което ще бъде и първата олимпийска подготовка за игрите в Токио '20.













Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР