След повече от 100 години история и нетрадиционни емблематични превозни

...
След повече от 100 години история и нетрадиционни емблематични превозни
Коментари Харесай

CITROEN AMI - ПРЕМИЕРА НА MOTO EXPO 2023

След повече от 100 години история и нетрадиционни емблематични транспортни средства Citroën със своя 100% електрически Ami предлага налична градска микромобилност за тези, които ежедневно пътуват на къси дистанции.
Ami е действителната опция на скутери, колела, мотопеди и публичен превоз в града.

Ami може да бъде ръководен от младежи над 16-годишна възраст с документ за правоуправление категория AM.

Симпатичният мъник с мощ 8 к.с., който събра всички погледи при предпремиерното си показване на Автосалон София 2022, в този момент прави своята премиера на MOTO EXPO 2023 на 320 кв.м щанд, ситуиран на външната повърхност пред зала „ Арена София “ и е разполагаем за тестдрайв на особено построено трасе.

В гените на Citroën е залегнала нововъведението със смели, непредвидени решения и артикули или услуги, въодушевени от хората, като Ami – 100% ëlectric е тъкмо подобен артикул. Той няма еквивалент в градската подвижност.

Литиево-йонната батерия с потенциал 5,5 kWh е подово ситуирана и се зарежда елементарно и бързо единствено за 4 часа от общоприет електрически контакт, като бордовият електрически кабел се намира във вратата от страната на пасажера. На процедура зареждането на Ami е толкоз просто, колкото на всеки домакински електроуред или смарт телефон. Разбира се, може да бъде зареден и от публичен терминал или Wall Box с подобаващ адаптер.

С оптималната скорост 45 км/ч и въртящ миг, разполагаем незабавно при подкарване с помощта на електрическия мотор, самостоятелният пробег на модела до последващо зареждане доближава до 75 километра.

Ami е с ултракомпактни размери - дълъг е 2,41 м, необятен едвам 1,39 м и висок - 1,52 м. Снабден е със особено проектирани 14 " колела, ситуирани в четирите края, а диаметърът му на завиване е 7,20 м, което прави ръководството и паркирането елементарно. Въпреки размерите си, той е необятен от вътрешната страна и разрешава на двама души да пътуват комфортно един до различен в

затворено и предпазено купе. Усещането за пространство се укрепва и от изключителната осветеност на интериора. Големите прави стъкла и общоприетият панорамен покрив съставляват 50% от общата повърхнина на каросерията и внасят привлекателност във вътрешното пространство. Интелигентно разположените зони за предпазване способстват за комфорта на борда. Като поклон към историята на Citroën, страничните прозорци се отварят посредством ръчно наклоняване нагоре, както при паметния Citroën CV.

Невъзможно да остане неусетен, истинският му жанр, симетричната му конструкция и неповторимото му наличие придават на Ami обаяние, а опциите за персонализиране ще отговорят на желанията на всеки с наличните 6 цветни пакета аксесоари.
Ami подсигурява елементарен достъп до всички региони на града и е с гладко и тихо 100% електрическо задвижване. Идеално приспособен за градския жанр на живот, Ami предлага нова форма на подвижност, отговаряща съответно на провокациите на днешния и утрешния ден.

Товарната версия Ami Cargo
My Ami Cargo е съвършеното средство за доставки в натоварените елементи на града – елементарен за ръководство и паркиране, той е сътрудникът за всекидневния натоварен трафик. Пасажерската седалка на пътническата версия е сменена с модулна и предпазена кутия, а отвесна преградна стена разделя зоната на лидера от зоната за товарене. С потребен товар 140 кг, товарно поделение от 260 л. и оптимален размер от 400 л., той може да побере задоволително за множеството всекидневни доставки, с преимущество пред двуколесните средства, като обезпечава по-добра отбрана, както от метеорологичните условия, по този начин и във връзка с товара и на транспортното средство.

Премиера за България
Официалното лансиране на модела за България е по време на MOTO EXPO от 20 до 23 април 2023 година в зала „ Арена София “. Това е и едно от първите представяния на модела в Европа.
Цената на Ami стартира от 19 900 лева с Данък добавена стойност. Предлага се на лизинг до 6 години с месечна вноска от 187 лева Ценовата листа на модела и примерни лизингови вноски са оповестени .
Автомобилът може да бъде поръчан онлайн през уеб страницата на марката citroen.bg/ami. Направените поръчки ще се одобряват и обработват от Вносителя на марката София Франс Ауто (SFA), а приемането на автомобила може да бъде в някой от центровете на Ситроен в страната, или по избор на клиента – с доставка на посочен от него адрес.

Алтернатива на скутерите за младежи сред 16- и 18-годишна възраст
Ami е наличен и за младежи над 16-годишна възраст, които имат удостоверение за правоуправление категория Автомагистрала. Вече има автошколи, които декларират подготвеност да проведат курсовете си по кормуване на четириколесното Ami, вместо на скутер. Опитът от ръководство на Ami за младежи сред 16- и 18-годишна възраст може да се окаже добра подготовка за шофиране на автомобил след придобиване на категория В.

Ami на MOTO EXPO 2023
По време на MOTO EXPO 2023 Citroën показва две специфични серии – и .
My Ami Tonic е изпълнената с сила версия, ослепителен акцент в гамата на Ami, която въодушевява със своите цветове и съоръжение. Демонстрира напълно ново лъчение, очебийно с съвременно оформление на фаровете, наподобяващо слънчеви очила. Отвън My Ami Tonic се отличава с четири декоративни таса, с черна маска в горната част на предната ризница с жълти стикери, и с буфери на предната и задната ризница. Цялостното му лъчение е извънредно радостно и пламенно.

My Ami POP е с черна маска в горната част на предната ризница, която е и с буфери, със стикери на вратите ORANGE, със спойлер на покрива и с черни лайстни на задните светлини.

*Източник: www.citroen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР